Lampičeva kljub bolečinam znova med dvajseterico

15.12.2019

Kljub bolečinam v vratu po včerajšnjem padcu tik pred zaključkom polfinalnega šprinta, je Anamarija Lampič danes dobro opravila tudi s tekmo na razdalji.

Lampičeva je stisnila zobe in znova prišla do lepega rezultata © GEPA

Po šprintu je v Davosu današnji dan prinesel izziv še na razdalji, prav tako v prosti tehniki. Na štartu sta bili dve naši (Miha Šimenc po odločitvi s strokovnim vodstvom ni nastopil), Anamarija Lampič in Alenka Čebašek, ki sta štartali ena za drugo, seveda v razmaku pol minute. Prva je ujela drugo in jo tudi zanesljivo prehitela. Lampičeva, ki je čutila posledice včerajšnjega padca na ciljni ravnini, je začela v sebi znanem slogu, bolj počasi, nato pa je iz metra v meter stopnjevala ritem in se prebila do končnega 18. mesta, medtem ko je bila denimo po 2,2 km še na 32. mestu. Za letos neporaženo na razdalji, Therese Johaug, je zaostala minuto in 47 sekund, do prve petnajsterice, kjer je v Ruki že bila, ji je zmanjkalo 10 sekund. Druga je bila še ena Norvežanka, Heidi Weng, ki je zaostala pol minute, tretja pa Američanka Jessica Diggins z zaostankom 36 sekund. Čebaškova je s tremi minutami zaostanka končala na 59. mestu.

Po najboljšem rezultatu s posamičnim štartom na razdalji v prosti tehniki je Lampičeva povedala: "Zbudila sem se z bolečinami v vratu zaradi včerajšnjega padca. A bila sem zelo presenečena nad današnjo tekmo. Res sem šla zelo hitro, tempo sem držala čez celo progo in to je en super rezultat za mene na 10 kilometrov.

Svoje je po današnji tekmi dodal še Nejc Brodar, naš glavni trener: "Za Ano je dober nastop, sploh glede na to, da je bila to drsalna tehnika. Vedno se lahko sprašujemo, če, če, če. Ana kaže konstantno formo. To je njen najboljši začetek sezone, je pa tudi tekmovalka, ki z več nastopi formo še nekoliko dvigne. Samo s pozitivo lahko zremo naprej na naslednje tekme. Alenka se je odločila, da letos nekaj več treninga opravi doma, da je to prehodna sezona, po kateri se bo odločila o svojih nadaljnih korakih. Dolgo je bila zraven, letos velikega tekmovanja ni in jo popolnoma razumem. Rezultati trenutno ne kažejo tako, a verjamem, da bo z nekaj dodatnimi tekmami prišla v ritem in se bo tudi njena forma še dvignila."

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna pri nas v Planici, ko bosta na sporedu dve šprinterski preizkušnji, najprej v posamični, nato pa še v ekipni konkurenci. Spomnimo, februarja sta Anamarija Lampič in Katja Višnar na svetovnem prvenstvu v ekipnem šprintu v klasični tehniki osvojili srebrno medaljo.

Program v Planici

sobota, 21. 12. 2019
11:00 Kvalifikacije - šprint prosto
13:30 Finale - šprint prosto
18:00 Koncert skupine Panda, Trg pred cerkvijo, Kranjska Gora
19:30 Božičkov sprejem tekmovalcev

nedelja, 22. 12. 2019
09:00 Polfinale - Ekipni šprint prosto
11:10 Finale - Ekipni šprint prosto


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov