DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

COC: Pavlovčič v Ruki še enkrat šesti, Presečnik enajsti

15.12.2019

Na drugi tekmi celinskega pokala v finski Ruki je znova zmagal Japonec, tokrat Taku Takeuči, najboljši od naših je bil znova Bor Pavlovčič, ki je zasedel šesto mesto.

Druga tekma celinskega pokala v Ruki se je razpletla podobno kot prva. Zmagal je včeraj drugouvrščeni Japonec Taku Takeuči, ki je dvakrat skočil 143.5 metrov pred Avstrijcem Clemensom Leitnerjem, ki je bil včeraj tretji in včerajšnjim zmagovalcem, Keičijem Satom. Bor Pavlovčič je v finalu s 14. mesta skočil na šesto, Jernej Presečnik je s 17. skočil na končno enajsto, oba sta v finalu pristala pri 131.5 metrih. Točke sta tudi tokrat osvojila še Žiga Jelar na 21. in Cene Prevc na 25. mestu. Lovro Kos in Žak Mogel sta znova ostala brez točk celinskega pokala.

Po štirih tekmah z dvema zmagama vodi Takeuči pred Satom in Leitnerjem, najboljši naš je Pavlovčič na devetem mestu, tik pred Prevcem. naslednji tekmi bosta na sporedu čez dva tedna v švicarskem Engelbergu. Dodatno kvoto za novoletno turnejo so si s prvimi štirimi tekmami zagotovile Japonska, Avstrija in Norveška, Slovenija pa bo na novoletni turneji lahko nastopila s šestimi skakalci.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov