IBU junior: Alex Cisar 12. v sprintu

14.12.2019

Na Pokljuki se je s sprintoma nadaljeval IBU junior pokal. Danes se je na pravljični Pokljuki najbolj izkazal Alex Cisar, ki je bil 12.

Alex Cisar Foto: Sloski

Na Pokljuki so dopoldan s tekmovanjem najprej pričele dekleta. 7.5-kilometrsko preizkušnjo je izmed naših najbolje opravila Živa Klemenčič, ki pa je danes naredil 3 napake na strelišču in zasedla 25. mesto. Še več težav na strelišču je imela Nika Vindišar, ki je bila ne natančna 5x, štiri strele je zgrešila na prvem postajališču leže. Vse to je zadoščalo za 37. mesto. Ajda Arh je bila s štirimi napakami na 78. mestu, Nina Klemenčič je bila 87 (5 napak), Nina Culum pa 92. Zmaga v ženski konkurenci je po zaslugi Amy Baserga odšla v Švico.

Po končani tekmi deklet so na svoj račun prišli mladi biatlonci, ki so morali opraviti z 10-kilometri teka in dvema strelskima postankoma. Alex Cisar je bil naš najboljši na 12. mestu, na obeh strelskih postankih pa je zgrešil en strel. Lovro Planko je s tremi zgrešenimi streli zasedel 22. mesto, ponovno pa je zelo dobro streljal mladi Matic Repnik, ki je zadel vse tarče in bil 29. Anton Vidmar, je tako kot Cisar na vsakem streljanju zgrešil enkrat in bil 50., ostali pa so zasedli naslednja mesta: Jernej Goropečnik 65, Blaž Debeljak 66, in Tilen Gregorka 83. Zmaga je odšla k zahodnim sosedom, priboril pa si jo je Didier Bionaz.

Jutri sta na Pokljuki na sporedu še posamična mešana štafeta in mešana štafeta.


Uradni rezultati, sprint dekleta

Uradni rezultati, sprint moški

Fotogalerija

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov