Izjemni Fak tik za stopničkami

14.12.2019

Prava zimska idila je poskrbela za novo izjemno biatlonsko tekmo v Hochfilznu. Nov izjemen nastop je uspel Jakovu Faku, ki ga je le sekunda ločila od prvih stopničk v sezoni.

Fak Jakov
Jakov Fak odličen četrti! (Foto: Gepa)

12.5-kilometrsko zasledovalno preizkušnjo je Jakov Fak pričel iz 13. mesta. Izjemni strelski nastopi pa so mu omogočali, da je napredoval po lestvici navzgor. Fak se je že takoj po prvem strelskem nastopu zavihtel na 6. mesto, a je bila konkurenca zelo zgoščena. Čeprav je tudi na drugem postanku zadel vse tarče je padel na 9. mesto, a zaostanek za stopničkami je bil majhen. Ker so nekateri na konkurenti naredili napake na tretjem strelskem postanku je Fak znova napredoval do 5. mesta. Še bolje mu je kazalo po zadnjem strelskem postanku, saj je Jakov zadnji krog začel na tretjem mestu, ob njem pa sta bila dva Francoza Emilien Jacquelin in Simon Desthieux. Žal je bil v zadnjem krogu najmočnejši Jacquelin, ki je tako zasedel tretje mesto, Fak pa je v ciljnem sprintu ugnal Desthieuxa in končal kot četrti.

Zelo dobro je svojo nalogo opravil tudi Miha Dovžan, ki je na 35. mestu prišel do prvih točk v sezoni. Dovžan se je iz 50 mesta na 35 povzpel z dvema napakama na strelišču. Nastopil je tudi Klemen Bauer, ki pa je bil diskvalificiran. 

Novo biatlonsko predstavo za čisto desetko je prikazal Johannes Thingnes Boe, ki je povsem deklasiral konkurenco. Zadel je vseh 20 strelov in ves čas tekmovanja vodil z veliko prednostjo. Drugi je bil Rus Alexander Loginov, ki je prav tako zadel vse tarče.

"Če danes ne bomo zadovoljni, potem ne vem kdaj bomo. Jakov in Miha sta napredovala po lestvici. Jakov za 10 mest praktično in Miha za 15 in pokazala, da smo lahko zraven, da zmoremo. Jaz bi rad čestital obema za izjemno borbo. Jakov je tekel z vsemi najboljšimi in praktično ni imel nobenih težav. Na koncu se je znašel v sendviču dveh Francozov in ko je eden napadel, drugi ni odreagiral, zato je Jakov moral sam pokriti luknjo. Vseeno je četrto mesto dober obliž na rane po začetku, ko smo morali se uigrati z ekipo. Sedaj mislim, da smo že na pravi poti in ko bomo enkrat povsem tam pa bodo prišle tudi stopničke, " je bil s tekmo zadovoljen trener Uroš Velepec.

˝Današnja tekma se je glede na dejstvo, da nisem imel najboljšega izhodišča, dobro iztekla. Bil sem stoodstoten, pridobil sem veliko mest. Seveda sem zadovoljen. To je dobro tako za ekipo kot zame osebno. Seveda pa si želim še bližje vrhu oziroma na sam vrh. Če bom še naprej tako dobro streljal in bom napredoval tudi v tekaškem delu mi bo to prej ali slej tudi uspelo,˝ je današnjo tekmo ocenil Fak.  

"Vesel sem za prve točke, uspel mi je dober nastop. Malo mi je žal zadnjega zgrešenega strela, tako pač je, lahko bi bila tudi dva. Tekaško pa sem pokazal napredek napram večeraj. Tudi smuči so bile danes zelo dobre in sem vesel, da se je vse poklopilo. Jutri pa gremo še enkrat na glavo in v nov boj, " pa je bil po prvih točkah v sezoni zadovoljen Dovžan.stopnicke
Le sekunda ga je ločila od prvih stopnič v sezoni. (Foto: Gepa)

Zvočne izjave:
>>> Uroš Velepec
>>> Miha Dovžan
>>> Jakov Fak 


Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov