DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Slovenci v Klingenthalu na petem mestu

14.12.2019

Na ekipni tekmi smučarjev skakalcev v nemškem Klingenthalu so Anže Lanišek, Anže Semenič, Timi Zajc in Peter Prevc osvojili peto mesto.

Peter Prevc © GEPA

Ekipna tekma smučarjev skakalcev, druga v novi sezoni svetovnega pokala, je po prvotnih napovedih skorajda visela v zraku, na koncu pa je organizatorjem vendarle uspelo izpeljati tekmo. Kar brez poskusne serije. Veter je pustil svoj pečat, že v prvi skupini tekmovalcev se je nekajkrat čakalo na zeleno luč. Za Slovenijo je tekmo odprl Anže Lanišek z zelo lepim skokom, dolgim 133 metrov, kar je naše popeljalo na tretje mesto s 114,3 točkami za Avstrijo, ki je zbrala 136,7 točk, druga je bila Poljska s 134,9 točkami.

Žal v drugi skupini Anže Semenič ni skočil zelo daleč, pristal je pri 119 metrih, naši pa so z 214,6 točkami padli na četrto mesto za Poljsko, Avstrijo in Norveško. V tretji skupini žal tudi Timiju Zajcu, ki je moral dvakrat na zaletno rampo, ni uspel dober skok. Pristal je pri 118.5 metrih, naši pa so s 313,8 točkami padli na peto mesto. Kot zadnji je od naših skočil Peter Prevc. S 128.5 metri je bil drugi najdaljši, 429,1 točk pa je pomenilo peto mesto po prvi seriji. Vodila je Poljska s 503,3 točkami pred Avstrijo, Japonsko in Norveško.

Lanišek je finalno serijo za našimi odprl s skromno daljavo, le s 117 metri in naši so s 527,0 točkami še povečali zaostanek za vodilnimi reprezentancami, ostala pa je na petem mestu. Semenič je v finalu skočil malce bolje kot v prvi seriji, pristal je pri 126.5 metrih, naši pa so s 636,7 točkami ostali na petem mestu tudi po šestih skokih.

Zajc je v finalni seriji prav tako skočil bolje kot v prvi seriji, 127.5 metrov pa je povešalo zbir slovenskih točk po sedmih skokih na 745,4 točk, kar je še vedno pomenilo peto mesto. Prevc je s 124.5 metri potrdil končno peto mesto naših, ki so danes zbrali 852,6 točk. Zmagali so Poljaki, zanesljivo pred Avstrijci in Japonci, četrti so bili Norvežani. 

Po koncu tekme je od naših črto takole potegnil Peter Prevc: "S končnim izkupičkom nisem zadovoljen. Morda bi lahko uporabil obrabljeno floskulo, da danes ni bil naš dan. Nismo skočili najbolje, tudi z razmerami se nam ni ravno poklopilo in končali smo na mestu, kjer smo. Da bi razmere vplivale na pripravo na tekmo, niso, jaz sem sem normalno pripravljal, a danes ni bil naš dan." Tole je dodal še Gorazd Bertoncelj, naš glavni trener: "Danes smo zadovoljni s samo tehnično izvedbo skokov, malo pa smo nezadovoljni z rezultatom. Ciljali smo višje, žal se ni izšlo. Jutri je nov dan in upam, da bomo skakali dlje kot danes."

Jutri popoldne bo v Klingenthalu na sporedu še posamična tekma, na kateri bo nastopilo šest Slovencev.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov