Filip Flisar še tretjič do četrtfinala

14.12.2019

V težkih razmerah na zelo kratki progi v Montafonu je Filip Flisar še na tretji tekmi letošnje sezone svoje nastope zaključil v četrtfinalu.

Filip Flisar ni bil zadovoljen po današnji tekmi © GEPA

Tudi v Montafonu se Filipu Flisarju ni izšlo vse po željah. Znova je v osmini finala pokazal zelo dobro pripravljenost in slavil v svoji skupini. V četrtfinalu pa se je ponovila zgodba iz Val Thorensa, Flisar je malenkost zaspal na startu, nato pa na kratki progi ni mogel prehiteti svojih nasprotnikov. V četrtfinalu je tako zasedel 4. mesto v svoji skupini, naprej pa sta se uvrstila Florian Wilmsmann iz Nemčije in Adam Kappacher iz Avstrije. Flisar je tako na koncu zabeležil 14. mesto.

"Osmina finala zopet zelo dobro, potem pa ponovno četrtfinale... Ponovno malenkost slabši start in do konca nisem mogel več prehiteti nikogar. Vmes me je še Kappacher zaprl in porinil v vrata, tako da ni šlo mimo. Tudi drugače pa je bilo danes vse skupaj zelo slabo. Padal je sneg, proga je bila dolga le 35 sekund in vse skupaj je zgledalo kot da smo eni šolarji in ni bilo podobno pravemu smučarskemu krosu," je bil razočaran Flisar, ki se zaveda, da je sposoben doseči več.

Prvič v sezoni je zmagal Švicar Ryan Regez, ki je v finalu premagal dva Kanadčana. Drugi je bil Kristofor Mahler, tretji pa Brady Leman. 


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov