Sofia Goggia do sedme zmage, Ilka Štuhec brez točk

14.12.2019

Zmagovalka superveleslaloma za svetovni pokal v švicarskem St. Moritzu je Italijanka Sofia Goggia. Le stotinko počasnejša je bila na drugem mestu njena rojakinja Federica Brignone. Tretje je bila vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, Američanka Mikaela Shiffrin. Ilka Štuhec je zasedla 32. mesto.

ilkaSt. Moritz 2019 Ilki Štuhec ne bo ostal v lepem spominu. (Foto: Gepa)

Sofia Goggia je po odstopu na prvem superveleslalomu sezone v drugo segla na sam vrh. Dosegla je svojo sedmo zmago v svetovnem pokalu, tretjo superveleslalomsko. Sedemindvajsetletna Italijanka je v cilj spektakularno prismučala brez ene palice in zgolj za stotinko prehitela dotlej vodilno rojakinjo Federico Brignone. Slednja se je tako že drugič letos morala zadovoljiti z drugim mestom (druga je bila tudi na veleslalomu v ameriškem Killingtonu). Tako kot v Killingtonu je za zmago čestitala rojakinji (po Marti Bassin je tokrat v roke segla še Sofii Goggia), na stopničkah pa ji je obakrat družbo delala prva dama alpskega smučanja, Mikaela Shiffrin. Slednja je s tretjim mestom veleslalomskim, slalomskim in smukaškim dodala še superveleslalomske stopničke in zanesljivo ostaja na prvem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Ilka Štuhec, ki je s št.1 odprla današnjo tekmo, še ni našla pravih občutkov. Prva, ki je zaostala za 29 – letno Mariborčanko je bila s številko 14 domačinka Joana Haehlen. Štuhčeva je nato še drsela po lestvici in na koncu na 32. mestu ostala brez novih točk svetovnega pokala. Od tridesetega mesta in ene točke jo je ločilo trinajst stotink sekunde. Brez točk je na 31. mestu ostala tudi zmagovalka prvega smuka in aktualna olimpijska superveleslalomska prvakinja, Čehinja Ester Ledecka. Tekmo je končalo štiriinštirideset smučark.

˝Začela sem dobro, nato pa sem v zavojih začela zamujati in vse skupaj se je rahlo podrlo. Po skoku pred ciljem se mi je zgodila še ena večja napaka, posledično je bil tudi zaostanek velik, ˝ je po  nastopu povedala Ilka, ki jo v naslednjih dneh čakajo novi treningi in nato pot na prizorišče novih tekem v Val d´Íser. V Franciji bo nastopila tako v smuku kot v kombinaciji.  

Jutri bo v St. Moritzu na sporedu še paralelni slalom (kvalifikacije ob 9:45 in finale ob 13.30) na katerem bodo nastopile Meta Hrovat, Ana Bucik in Maruša Ferk.

Zvočna izjava:
>>> Ilka Štuhec 

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov