V izločilnih bojih Davosa Lampičeva in Šimenc

14.12.2019

Karavana svetovnega pokala v teku na smučeh se je iz Lillehammerja preselila v švicarski Davos, kjer je danes na sporedu šprint v prosti tehniki na 1,5 km razdalji.

Katja Višnar je za drobec sekunde ostala brez izločilnih bojev © GEPA

Od številčne slovenske ženske zasedbe je s kvalifikacijami uspešno opravila le Anamarija Lampič, ki je s številko 1 tudi odprla ta del tekmovanja. Na koncu je s časom 2:50,62 zasedla 15. mesto, kar je bilo jasno dovolj za uvrstitev v izločilne boje. Kvalifikacije je s časom 2:45,15 dobila Američanka Sophie Caldwell. Žal je za 13 stotink izločilne boje na 31. mestu zgrešila Katja Višnar, preostale so zaostale še več. Vesna Fabjan je njeno prvo tekmo na najvišjem nivoju v tej sezoni končala na 40. mestu, Alenka Čebašek pa je zasedla 45. mesto.

Popoln izkupiček pa smo dočakali v moški konkurenci, kjer je naš edini predstavnik Miha Šimenc odlično opravil svojo nalogo in je v kvalifikacijah vpisal 19. čas z zaostankom točno šestih sekund za zmagovalcem, Francozom Lucasom Chanavatom.

Izločilni boji se bodo začeli ob 14. uri. Lampičeva bo tekla v zadnji skupini ob Švedinji Linn Svahn, Finki Katri Lylynpera, Čehinji Petri Novakovi, Avstrijki Lisi Unterweger in Norvežanki Tiril Udnes Weng.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov