Fak in Bauer v Hochfilznu brez napake do odličnih rezultatov

13.12.2019

Drugo prizorišče svetovnega pokala, avstrijski Hochfilzen, je prineslo prvo pravo zadovoljstvo v slovenski tabor.

Jakov Fak © GEPA

V rahlem sneženju, a praktično v brezveterju, so se biatlonci pomerili na drugem šprintu sezone. Vrhunske pogoje so izkoristili številni tekmovalci in razlike na vrhu so bile zelo majhne. Vrhunski nastop je uspel tudi slovenskim tekmovalcem. Uspešen dan je napovedal Klemen Bauer, ki je s štartno številko 3 postavil pravi izziv za vse tekmovalce. Klemen je nastopil izvrstno, zadel vseh 10 tarč ter na progi prehitel tekmovalca, ki sta štartala pred njim in prvi zaključil s tekmovanjem.

Letvica za vse je bila postavljena s časom 26:13,8. Bauer je na cilju vodil vse do prihoda Norvežana Erlenda Bjontegaarda, ki je prav tako zadel vseh 10 strelov in našega asa prehitel za 18 sekund. Zelo dober nastop Bauerja je na koncu zadoščal za 25. mesto, zaostanek za zmagovalcem pa je znašal dobro minuto.

Klemenu Bauru je uspel zelo dober nastop © SloSki

Še bolje od svojega reprezentančnega kolega je svoj nastop opravil Jakov Fak, ki je bil tudi 100-odstoten na strelišču. Fak je bil na obeh vmesnih časih po strelskem nastopu le nekaj sekund pred svojim reprezentančnim kolegom, v zadnjem krogu pa vklopil turbo pogon, kot je to pokazal že večkrat do zdaj. Proti najhitrejšemu tekmovalcu v karavani Johannesu Thignesu Boeju je v zadnjem krogu izgubil zgolj 15 sekund, njegov zaostanek v cilju pa je znašal 42,3 sekunde. Na koncu je to pomenilo 13. mesto in je odlično izhodišče za jutrišnjo zasledovalno tekmo.

Malenkost slabše sta nastopila preostala naša Rok Tršan in Miha Dovžan. Dovžan je ostal tik za dobitniki točk na 50. mestu, čeprav ni zgrešil nobenega strela, Tršan pa je ob treh zgrešenih strelih končal na 90. mestu.

Konkurenco si je danes znova pokoril izjemni Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je bil znova izjemno hiter v smučini, zmage pa mu ni mogel vzeti tudi en zgrešen strel na strelskem postanku stoje. Drugi je bil Francoz Simon Desthieux, tretji pa Rus Aleksander Loginov.

Slovenke ostale brez zasledovanja

Že dopoldan so se v odličnih vremenskih razmerah za tekmo v sprintu pomerile ženske. Naša trojica Polona Klemenčič, Lea Einfalt in Nina Zadravec je bila prepočasna, da bi se uvrstila na nedeljsko zasledovalno tekmo. V tekmi, kjer so vse tekmovalke delale zelo malo napak, je bila naša najvišje uvrščena Nina Zadravec, ki je bila na 73. mestu. Zadravčeva je sicer zelo dobro začela in bila na prvem strelišču 100 odstotna. Tudi v drugo je zgrešila le enkrat, a vse skupaj ni bilo dovolj, da bi lahko v nedeljo nastopila še enkrat. Do 60. mesta ji je zmanjkalo 14 sekund. 4 mesta nižje kot Zadravčeva je tekmo končala Einfaltova, ki je na obeh strelskih postankih zgrešila enkrat. Na strelišču pa danes ni šlo Poloni Klemenčič, ki je skupaj zgrešila 5 strelov in bila 91.

Na vrhu je danes končala najboljša biatlonka lanske sezone Dorothea Wierer, ki si je zmago priborila z zelo hitrim tekom, na strelišču pa je zgrešila enkrat. Za 5.9 sekund je ugnala Ingrid Landmark Tandervold, ki je bila nezgrešljiva, bron pa si je danes zaslužila Rusinja Svetlana Mironova, ki je zgrešila enkrat. 


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov