IBU junior: Najboljša naša Živa Klemenčič na 15. in Matic Repnik na 6. mestu

12.12.2019

Z individualno tekmo v ženski in moški konkurenci se je začel pester konec tenda na Pokljuki, ki gosti tekme IBU junior pokala. Prvi dan tekmovanja sta se iz močne slovenske reprezentance najbolj izkazala Matic Repnik in Živa Klemenčič.

repnik
Matic Repnik se je za začetek izkazal s 6.mestom. (Foto: Sloski)

Prva so se v boj podala mlada dekleta, ki so morale opraviti z 12.5-kilometrsko tekaško preizkušnjo in štirimi strelskimi postanki. Preizkušnja, kjer vsak zgrešen strel pomeni minuto časovnega pribitka, je pisana na kožo dobrim strelcem. Od naših deklet je najbolje nastopila Živa Klemenčič, ki je tekla izjemno hitro, na žalost pa pridelala štiri kazenske minute na strelišču. Njen zaostanek za zmagovalko Liso Mario Spark iz Nemčije je v cilju znašal 3:21.3. Med trideseterico sta končali še Tais Vozelj in Nika Vindišar. Vozljeva je bila z dvema zgrešenima streloma 26, Vindišarjeva pa je bila nenatančna petkrat ter zasedla 28. mesto. Na domači tekmi so nastopile še Nina Klemenčič (59. mesto), Nina Culum (71. mesto) in Ajda Arh (76. mesto.)

Po tekmi deklet so se v boj podali še fantje, kjer smo imeli še višja pričakovanja. Iz naše močne mlade ekipe se je na 15-kilometrski najbolje odrezal Matic Repnik, ki je bil edini tekmovalec, ki je zadel vseh 20 tarč. Žal je v teku mladi Repnik proti tudi 3 leta starejšim tekmovalcem izgubil nekaj časa. Vseeno je zasedel zanj izvrstno 6. mesto. Napake na strelišču so se prikradle v nastop našega največjega biatlonskega talenta Alexa Cisarja, ki je zgrešil trikrat, kar je zadoščalo za 16. mesto. Tako kot Cisar je trikrat zgrešil tudi Lovro Planko in bil 19. Zelo dobro je nastopil še en tekmovalec rojen leta 2001 Jernej Goropečnik, ki je bil 32. z dvema kazenakima minutama. Nastop se je ponesrečil Toniju Vidmarju, ki je zgrešil 5 tarč in bil 41. V konkurenci sta nastopila še Tilen Gregorka (75. mesto) in Blaž Debeljak (87. mesto). Zmaga je po zaslugi Niklasa Hartwewga odšla v Švico. 

>>> Fotogalerija

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov