Trojna zmaga za Slovenke!

09.12.2019

Tina Robnik, Ana Bucik in Meta Hrovat so poskrbele za trojno slovensko zmago na tekmi pokala FIS v Folgariji. Izjemen uspeh so dopolnile Klara Livnk na 12., Neja Dvornik na 13. in Maruša Ferk na 17. mestu.

Tina Robink Foto:Gepa

V svetovnem pokalu je bil ta konec tedna rezerviran za tekmovanje v hitrish disciplinah. Naša reprezentanca v tehničnih disciplinah pa tekmovalni ritem želi ohranjati z udeleževanjem na tekmah FIS. Zato so so se vse naše najboljše danes udeleležile veleslaloma v italijanski Folgariji in prikazele izjemno smučanje. Še posebej so izstopale Tina Robnik, Ana Bucik in Meta Hrovat, ki so močno ugnale konkurenco. Danes pa je bila najhitrejša Robnikova, ki je za 10 stotink prehitela Bucikovo, 16 stotink pa je zaostala Hrovatova. Naše tekmovalke so sicer po drugi vožnji malo obrnile vrstni red, saj je prvo progo najhitreje prevozila Bucikova, druga je bila Robnikova in tretja Hrovatova.

Izjemen uspeh so dopolnile Klara Livk, ki je postavila 12. čas tekmovanja, mlada Neja Dvornik se je uvrstila mesto za Livkovo, izkušena Maruša Ferk pa je bila 17. V Italiji je nastopila tudi Rebeka Oblak, ki pa je odstopila na drugi vožnji. Jutri je v Folgariji na sporedu še en veleslalom za FIS pokal. 


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov