EC: Tilen Debelak četrti v Santa Caterini

09.12.2019

V italijanski Santa Caterini je potekal uvod v hitrih disciplinah za evropski pokal v moški kategoriji. Odlično je sezono začel Tilen Debelak, ki je superveleslalom končal na 4. mestu, alpsko kombinacijo pa zaključil kot 23.

Tilen Debelak Foto: Gepa

Tilen Debelak je odlično opravil s svojo prvo današnjo vožnjo, ko je na superveleslalomu postavil 4. čas tekmovanja. Debelak je danes zaostal le za avstrijsko trojico, ki je malenkost odstopala od konkurence. Najhitrejši čas je postavil Niklas Koeck, ki je slavil prepričljivo. Našega asa je ugnal za sekundo in dve stotinki. Koecku sta se najbolj približala rojaka Manuel Traninger, ki je zaostal 75 stotink sekunde in Raphael Haaser, ki je zaostal še dve stotinki več. V konkurenci je nastopil še en Slovenec Nejc Naraločnik, ki je postavil 54. čas tekmovanja.

Superveleslalomska vožnja pa je štela tudi za izide v alpksi kombinaciji, kjer pa so se razmere pri vrhu korenito spremenile. Debelak je padel na 23. mesto, Naraločnik pa je na slalomskem delu odsopil. Na zmagovalni oder pa so se iz ozadja povzpeli Robin Buffet iz Francije, ki je do zmage prišel iz 27. mesta, drugo mesto je zasedel njegov rojak Florian Loriot, tretji pa je bil Šved Tobias Hedstroem. 

Jutri bo v Santa Caterini na sporedu še en superveleslalom za evrospki pokal.


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov