Nov vrhunski rezultat Žana Kranjca!

08.12.2019

Žan Kranjec je na drugem letošnjem veleslalomu za svetovni pokal v ameriškem Beaver Creeku s četrtim mestom znova potrdil mesto med najožjo veleslalomsko elito. Stopničke, ki so se mu tokrat izmuznile, so zasedli Norvežana Leif Kristian Nestvold-Haugen (3. mesto) in Henrik Kristoffersen (2. mesto) ter domačin Tommy Ford (1.mesto), ki je prevzel tudi vodstvo v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala. Tudi na tej lestvici je Kranjec četrti.

kranjecŽan Kranjec je danes znova dokazal, da je del veleslalomske elite! (Foto: Gepa) 

Žan Kranjec je po tretjem mestu na uvodnem veleslalomu sezone znova dokazal, da sodi med najboljše veleslalomiste na svetu. V Beaver Creeku, kjer še nikoli ni bil zelo visoko (najboljša uvrstitev doslej je bilo 14. mesto iz sezone 2017/18), je tokrat končal tik pod stopničkami. Po petem mestu v prvi vožnji, je tudi v drugo štartal odločno in pridobil še eno mesto. Zmagal je Američan Tommy Ford, ki je tako prevzel tudi vodstvo v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala. ˝Prva spremljevalca˝ domačega zmagovalca sta bila Norvežana Henrik Kristoffersen (2. mesto) in Leif Kristian Nestvold-Haugen (3. mesto). ˝Glede na to da v Združenih državah Amerike nikoli nisem pretirano dobro tekmoval, je to četrto mesto res vrhunski rezultat. Ko sem v cilju prevzel vodstvo sem sicer pomislil tudi na stopničke. Pa vendarle, sem zadovoljen. Dobro se počutim in sem optimističen pred naslednjimi preizkušnjami. Urnik bo natrpan, zato se bo potrebno kakovostno spočiti in opraviti kakšen dober trening, ˝ nam je pred odhodom v hotel zaupal naš 27-letni as iz Bukovice pri Vodicah.           

Štefan Hadalin po odstopu na petkovem superveleslalomu tudi danes ni našel pravih občutkov. Za Fordom je zaostal natanko pet sekund in osvojil 44. mesto. Prvo vožnjo je sicer končalo šestinštirideset smučarjev,  štirinajst pa jih je bodisi zaradi odstopa (dvanajst) bodisi zaradi diskvalifikacije (dva) ostalo brez uvrstitve. ˝Z današnjo tekmo seveda nisem zadovoljen. Cilj je bila uvrstitev v drugo vožnjo. Vem, da sem sposoben več, …˝ je bil po tekmi nezadovoljen Hadalin, ki pa že pogleduje proti Val´d iseru, kjer bo v slalomu skušal izboljšati rezultat iz Levija. Boljšega smučanja, cilj je sestaviti dve dobri vožnji, se nadeja tudi v veleslalomu.

˝Z Žanovim rezultatom in pa pristopom sem izredno zadovoljen. Glede na preteklo dogajanje na tem prizorišču je nekaj negotovosti pred štartom vsekakor bilo. Žan na ameriškem snegu nikoli ni blestel, boljši je na drugih podlagah in strmejših terenih. Ampak izšlo se je, tako da smo vsi skupaj lahko zelo zadovoljni, ˝ je po tekmi povedal trener Klemen Bergant in hkrati dodal, da Štefana Hadalina težko oceni, saj so zadnji štirje nastopajoči v prvi vožnji smučali v megli in zato rezultat ni odraz dejanskega stanja.

Bergant z ekipo jutri leti domov, sledi takojšnji odhod v italijanski Sestriere, kjer bodo pred tekmami v francoskem Val d´iseru (14. in 15.12., veleslalom in slalom) opravili trening z italijansko reprezentanco.     

Zvočne izjave:
>>> Klemen Bergant
>>> Žan Kranjec 
>>> Štefan Hadalin

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov