Prvi superveleslalom sezone Rebensburgovi, Ilka Štuhec dvajseta

08.12.2019

Zmagovalka prvega superveleslaloma za svetovni pokal v letošnji sezoni je Viktoria Rebensburg. Za Nemko sta se zvrstili Italijanka Nicol Delago in Švicarka Corinne Suter. Ilki Štuhec v Lake Louisu tudi v tretje ni uspelo sestaviti popolne vožnje, zadovoljiti se je morala z dvajsetim mestom.

stuhec in trenerIlka Štuhec je na zadnji letošnji tekmi v Lake Louisu zasedla 20. mesto. (foto: Gepa) 

Alpske smučarke so tudi tretjo tekmo v Lake Louisu pričele z zamudo. Tokrat je bil štart prestavljen za pol ure. Izmed štiriinštiridesetih nastopajočih smučark je bila na koncu najbolj vesela 30-letna Nemka Viktoria Rebensburg, ki tako nadaljuje z nizom superveleslalomskih zmag. Zmagala je namreč tudi na zadnji superveleslalomski tekmi za svetovni pokal lani marca v Andori. Druga je bila, presenetljivo, Italijanka Nicol Delago (nastopila je s številko 31), tretja pa Švicarka Corinne Suter, za katero je izredno uspešen vikend v Kanadi, saj je bila v vrhu tudi na obeh smukih (2. in 5. mesto). Enako velja za Avstrijko Stephanie Venier, ki se je v cilju že veselila novih stopničk, a je petkovemu tretjemu mestu v smuku na koncu lahko dodala ˝zgolj˝ četrto v superveleslalomu.

Ilki Štuhec v Lake Louisu tudi v tretje ni uspel želeni preboj. Po večji napaki v srednjem delu superveleslalomske proge se je sicer zbrala in na spodnjih odsekih dokazala, da vsekakor ni pozabila hitro smučati in da nanjo še kako resno lahko računamo v nadaljevanju sezone. Napaka je vseeno odnesla preveč časa, tako da je Ilka na koncu zasedla dvajseto mesto. Štiriindvajsetim točkam iz obeh smukov je Štuhčeva dodala še enajst superveleslalomskih. V skupnem seštevku svetovnega pokala je s 35 točkami kljub vsemu v tem trenutku najboljša Slovenka (46. mesto).   

˝Z vikendom v Lake Louisu seveda nisem ravno najbolj zadovoljna. Potrudila sem se po najboljših močeh, ampak napake se pač dogajajo. Verjamem vase in ekipo. Smo na dobri poti, še naprej bomo trdo delali, da bo v prihodnje boljše, ˝ je po uvodnem tekmovalnem vikendu povedala Ilka Štuhec.    

Alpske smučarke se iz Severne Amerike selijo v srednjo Evropo. Naslednji vikend (14. in 15.12.) bodo tekmovale v švicarskem st. Moritzu.   

Zvočna izjava:
>>> Ilka Štuhec

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov