DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Peter Prevc v Nižnem Tagilu še enkrat osmi, med deseterico tudi Zajc

08.12.2019

Na drugi tekmi svetovnega pokala v Nižnem Tagilu je Peter Prevc ponovil včerajšnje osmo mesto, med deseterico pa se je z odličnim finalnim skokom tokrat prebil tudi Timi Zajc.

Peter Prevc je v Rusiji dvakrat skočil med prvo deseterico © GEPA

V Nižnem Tagilu smo danes že v kvalifikacijah spremljali pravo vetrovno loterijo, ki se je nadaljevala tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v Rusiji v tej sezoni. Že v kvalifikacijah sta od naših izpadla Anže Semenič in Rok Justin, v prvi seriji se v zelo spremenljivih razmerah nista znašla Tilen Bartol, ki je s 110 metri zasedel 43. mesto in Domen Prevc, ki je s 118 metri končal tri mesta višje. Na tesno je šlo tudi pri Anžetu Lanišku, ki je finalno serijo ujel s 114 metri in 98,4 točkami na 30. mestu. Timi Zajc prav tako ni skakal od veselja, ko je pristal pri 121 metrih, kar ga je s 110,6 točkami uvrščalo na 21. mesto po prvi seriji. Najboljši je bil znova Peter Prevc, ki je skočil 127.5 metrov, 117,2 točk pa je bilo dovolj za visoko 7. mesto, a že šestouvrščeni Karl Geiger je imel dobrih osem točk prednosti pred Prevcem. 

S 133.5 metri in 153,9 točkami je zanesljivo vodil lanskoletni junak Rjoju Kobajaši, drugi je bil s 140 metri in 144,8 točkami Avstrijec Stefan Kraft, tretji pa s 131.5 metri in 129,8 točkami vodilni v skupnem seštevku, Norvežan Daniel Andre Tande.

Finalno serijo je odprl Lanišek, ki je v zahtevnih razmerah pristal sonožno pri 116 metrih, 183,6 točk pa je bilo dovolj za končno 28. mesto. Zajc je nato skočil morda najbolje v Rusiji v teh dneh, 126.5 metrov, zbral je 229,1 točk, kar je bilo dovolj ne samo za trenutno vodstvo, temveč za skok na končno 10. mesto. "Danes sem z rezultatom kar zadovoljen. Naredil sem povprečne oz. kar solidne skoke, tudi razmere so se mi izjemno poklopile. Lahko grem mirno naprej," je povedal Zajc po današnji tekmi.

Še boljši pa je bil nato Prevc, ki je prikazal nov zelo dober skok, s 131.5 metri in 238,6 točkami pa je, sodeč po točkovnem odbitku, izkoristil dober veter, končal pa je na 8. mestu, tako kot včeraj torej. "Z današnjim osmim mestom sem zadovoljen. Uspela sta mi dva kar dobra skoka, razmere so bile tudi dobre. Zelo sem zadovoljen da sem preko celotnega vikenda prikazal dobre skoke na visokem nivoju. Dvakrat sem bil med deseterico in z Nižnega Tagila grem lahko z dvignjeno glavo," je povedal najstarejši Prevc.

S prednostjo 23 točk je zmago slavil Kraft, ki je v finalu skočil 134.5 metrov, zbral pa je 277,6 točk. S 137 metri in 254,6 točkami se je na drugo mesto prebil Švicar Killian Peier, ki je bil po prvi seriji peti, na tretje mesto pa je s 113 metri in 252,3 točkami padel Rjoju Kobajaši.

Glavni trener naših, Gorazd Bertoncelj, je takole potegnil črto še pod drugo tekmo v Rusiji: "Tekma je bila izjemno zahtevna, predvsem s psihološkega vidika. Veter je stalno spreminjal smer. Izredno smo zadovoljni s Petrovim osmim mestom. Vsi trije današnji skoki so bili na že zelo visokem nivoju. Prebudil se je tudi Timi, oba skoka sta bila zelo dobra v ne posebno dobrih vetrovnih pogojih. Anže Lanišek je danes že malce padel v formi, pozna se mu utrujenost in zato tudi slabša dinamika nog. Z Domnom in Tilnom ne moremo biti zadovoljni, nista prikazala dovolj dinamike na mizi in se zato nista uvrstila v finalno serijo."

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v nemškem Klingenthalu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov