Ženska štafeta do 18. mesta v Östersundu

08.12.2019

Tekmovalni program v Östersundu na Švedskem se je zaključil s preizkušnjo v ženski štafeti. Mlada slovenska štafeta se iz severa Evrope poslavlja z 18. mestom.

Lea Einfalt je tudi danes spodbudno opravila s svojim nastopom. Foto: Gepa

Uvod v tekmo je iz slovenskega zornega kota pripadel Poloni Klemenčič, ki je zelo vzpodbudno pričela s tekmovanjem. Na prvem strelskem postanku je Polona morala popravljati zgolj en strel in se v drugi krog zapodila iz 13. mesta, z zaostankom +23.1. Klemenčičeva je tudi nadaljevala zelo dobro in drugo streljanje zapostila na 16. mestu, V streljanju stoje je za zadetih pet tarč potrebovala sedem strelov. V prvi predaji je bila najhitrejša štafeta Italije, Polona Klemenčič pa je v zadnjem krogu tekla izjemno in pridobila eno mesto ter predala kot 15.

Štafeto je v nadaljni bolj peljala Lea Einfalt, ki je bila na individualni tekmi blizu prvih točk za svetovni pokal v svoji karieri. Tako kot na tekmi v četrtek, je Einfaltova tudi tokrat imela nekaj težav pri streljanju leže, vseeno pa ji je uspelo zadeti vse tarče, potrebovala je dve popravi. V svoj drugi krog se je podala iz 16. mesta z zaostankom +1:41.7 za vodilno reprezentanco Švedske. Lea je po robu hodila tudi na svojem drugem strelskem nastopu, ko je porabila vse tri možne strele za popravljanje, a v kazenski krog ji ni bilo treba. Zaostanek slovenske reprezentance je po štirih streljanjih znašal +2:30.5, dekleta pa so zasedala 17. mesto. Tudi Lea je zelo dobro odtekla zadnji krog in ujela ter prehitela Kanadčanko, ki je krog začela z osmimi sekundami prednosti.

Uspešen nastop prvih dveh tekmovalk je dal dodatni zagon tudi Nini Zadravec, ki se je podala na pot zelo odločno. Odlično opravila s prvim krogom in prvim streljanjem, rabila je samo eno popravo, kar je pomenilo le minimalno povečanje zaostanka, ki je znašal +3:16.6. Do spremembe je prišlo tudi povsem pri vrhu, kjer se je na čelo postavila tekmovalka iz Norveške. V streljanju leže pa so se pojavile prve velike težave za našo izbrano vrsto in Zadravčeva je morala v kazenski krog. Slovenija je še vedno zasedala 17. mesto, zaostanek pa je narasel na +4:35.5 za ponovno vodilno domačo reprezentanco.

Svojo priložnost je dočakala tudi Nika Vindišar, ki pa je bila že ob začetku svojega nastopa pod rahlim pritiskom vodilnih reprezentanc, da jo bodo prehitele za krog in bo morala zaključiti s svojim nastopom. Vindišarjeva pritiska na žalost ni zdržala in bila ujeta na svojem prvem strelskem nastopu, Slovenija pa je tekmovanje zaključila na 18. mestu. Izjemen boj pa se je odvil v ospredju, ko so se za zmago borile štiri reprezentance. Zmaga je na koncu odšla na Norveško, druge so bile danes Švicarke, tretje pa domačink, brez medalje pa so v četveroboju ostale Nemke.


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov