DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Vrhovnik tudi v tretjem poskusu brez točk

08.12.2019

Na drugi tekmi nordijskih kombinatorcev v norveškem Lillehammerju je še peto zmago v sezoni slavil Jarl Magnus Riiber, Vid Vrhovnik je znova ostal brez točk svetovnega pokala.

Vid Vrhovnik v zasneženem Lillehammerju ni našel poti do prvih letošnjih točk © GEPA

Danes je nordijske kombinatorce v Lillehammerju pozdravilo obilno sneženje, ki se je umirilo šele na tekaškem delu preizkušnje. Že po skokih je znova vodil letos nepremagljivi Jarl Magnus Riiber, Vid Vrhovnik pa je lov na točke začel s 40. mestom in zaostankom treh minut in pol za vodilnim tekmovalcem ter minuto za prvo trideseterico.

Na 10 kilometrski razdalji, ki jo je Vrhovnik večinoma premagoval sam, tudi v tretjem oz. četrtem (v Ruki je odstopil po skakalnem delu preizkušnje) letošnjem poskusu ni prišel do prvih točk, v cilj je prišel z zaostankom štirih minut in 58 sekund a 40. mestu. Še petič na peti letošnji tekmi je gladko zmagal Riiber, za četrto dvojno norveško zmago je poskrbel Joergen Graabak, Nemec Vinzenz Geiger pa je na tretjem mestu preprečil tretjo trojno zmago Norvežanov v tej sezoni.

Prihodnji konec tedna tekem svetovnega pokala ne bo na sporedu, le ta se bo nadaljeval z zadnjimi decembrskimi tekmami čez dva tedna v Ramsau.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov