Neklasični hat-trick Schmidhoferjeve v Lake Louisu, Ilka Štuhec enaindvajseta

07.12.2019

Drugi smuk v Lake Louisu je pripadel Nicole Schmidhofer. Dvema lanskima smukaškima zmagama na tem prizorišču je tako Avstrijka dodala še tretjo. Drugo mesto je pripadlo vsestranski Mikaeli Sfiffrin, tretje pa Italijanki Francesci Marsaglia, ki na tekmah svetovnega pokala doslej ni bila nikoli boljša kot šesta. Ilka Štuhec je osvojila 21. mesto.

stuhec
Ilka Štuhec tudi na drugem smuku v Kanadi ni dosegla želenega rezultata. (Foto:Gepa) 

Dekleta so tudi drugi smuk v Kanadi začela z zamudo. Tokrat le polurno, tekmo so namreč pričele ob 13. uri po lokalnem času oziroma 21:00 po srednjeevropskem času. Včerajšnja zmagovalka, Ester Ledecka, je na progo krenila kot druga in v cilj prišla z veliko prednostjo pred letos neprepričljivo Švicarko Michelle Gisin. Ledecka (na koncu 4. mesto) je danes ostala brez stopničk, z odra jo je izrinila Italijanka Francesca Marsaglia, ki je štartala s številko 22, 2 stotinki pa je v cilju znašala njena prednost pred Čehinjo, ki je vseeno dosegla drugi najboljši rezultat v smučarski karieri. Drugo mesto je osvojila včeraj deseto uvrščena Američanka Mikaela Shiffrin, ki je tako četrtič osvojila smukaške stopničke. Zmagi in tretjemu mestu iz Lake Louisa 2017 je dodala še ˝srebro 2019˝ ter še enkrat znova dokazala, da ji to prizorišče še kako ustreza. Zmagala je še ena izmed ˝specialistk˝ za Lake Louise, Avstrijka Nicole Schmidhofer. 30-letna smučarka je s četrtima mestoma na obeh izpeljanih uradnih treningih in včerajšnjim sedmim mestom vseskozi nakazovala, da je tudi letos zrela za vrh, kar ji je danes tudi uspelo.    

Ilki Štuhec tudi na današnjem smuku ni uspelo narediti pričakovanega in želenega preboja. Tako kot včeraj je nastopila kot trinajsta po vrsti. Po prihodu v cilj seveda ni bila zadovoljna, saj ji ni uspelo prehiteti nobene izmed smučark, ki so dotlej prišle v cilj. Do konca tekme je 29-letno Mariborčanko prehitelo še enajst smučark, tako da je osvojila 21. mesto med štiridesetimi uvrščenimi smučarkami. Kaj je šlo narobe? ˝Se tudi sama sprašujem. Res je, da sem ponovno naredila nekaj napak, ki pa niso bile katastrofalne. Ni se izšlo kot bi želela. Vsekakor bomo z analizo vožnje ugotovili kje je vzrok za neuspeh. Jutri je nov dan, še vedno verjamem in vem, da mi lahko uspe tudi na tekmi smučati tako kot sem na pripravah v Copper Mountainu, ˝je po tekmi povedala Ilka, ki v pričakovanju jutrišnjega superveleslaloma ostaja osredotočena in sproščena.    

Štart jutrišnjega superveleslaloma je predviden za 19. uro po srednjeevropskem času (11:00 po lokalnem času).

Zvočna izjava:
>>> Ilka Štuhec

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov