Beat Feuz še drugič zapored zmagal na smuku v Beaver Creeku, Slovenci tokrat brez točk

07.12.2019

Beat Feuz je še drugič zapored zmagal na smuku za svetovni pokal v ameriškem Beaver Creeku. Drugo mesto sta si razdelila Francoz Johan Clarey in Avstrijec Vincent Kriechmayr. Izmed slovenske četverice se je uvrstitvi med dobitnike še najbolj približal Klemen Kosi, ki je osvojil 35. mesto.

kosi
Klemen Kosi je na drugem smuku sezone osvojil 35. mesto. (Foto: Gepa)

Na današnjem smuku v Beaver Creeku je nastopilo triinšestdeset smučarjev iz desetih držav. Tekmo je odprl Avstrijec Matthias Mayer, ki pa se prvič letos ni uvrstil med prvo petnajsterico. Do štarta Švicarja Beata Feuza je bil na vrhu Mayerjev rojak Vincent Kriechmayr. Slednji si je na koncu delil drugo mesto s Francozom Johanom Clareyem, zmagal pa je že omenjeni Švicar. 32-letnik je na smuku v Beaver Creeku slavil že drugič zapored, skupaj pa ima že devet smukaških zmag v svetovnem pokalu. Zmagovalni oder je zgolj za dve stotinki sekunde zgrešil avstrijski veteran Hannes Reichelt, peto mesto pa je pripadlo Norvežanu Adrianu Smisethu Sejersted. Najhitrejši s sredinega treninga, Američan Ryan Siegle Cochran je osvojil šesto mesto, včeraj (superveleslalom) in tudi na sredinem uradnem smukaškem treningu drugi Norvežan Aamodt Aleksander Kilde pase je moral zadovoljiti s sedmim mestom, ki ga je delil z Nemcem Dominikom Schweigerjem.

Izmed Slovencev je progo Ptic roparic prvi napadel Celjan Martin Čater, ki pa je na drugem smuku kanadsko-ameriške turneje ostal brez točk, na 43. mestu. 27 stotink hitrejši od Čatra je bil Klemen Kosi (35. mesto), ki torej tako kot Čater na drugem smuku sezone ni vknjižil novih točk. Miha Hrobat je osvojil 44., Boštjan Kline pa 52. mesto med šestdesetimi uvrščenimi smučarji.

˝Ne morem biti zadovoljen. Izgubljena priložnost, nismo se prilagodili razmeram. Tekma je bila zaradi nekaj vetra in difuzne svetlobe zelo zahtevna,˝ je o današnji tekmi povedal trener Peter Pen, ki pravi, da so fantje skozi celotno kanadsko-ameriško sicer dobro trenirali in predvsem na treningih kazali, da so v stiku s širšim vrhom. ˝Žal tega niso prikazali na tekmah,˝ zaključuje Pen, ki se z ekipo zdaj vrača v Evropo. Po prihodu domov jih čaka nekaj aktivnega počitka, že konec naslednjega tedna pa potujejo na trening v Italijo, kjer jih do konca koledarskega leta čakajo preizkušnje v Val Gardeni in Bormiu.

Jutri bo v Beaver Creeku na sporedu še veleslalom z Žanom Kranjcem in Štefanom Hadalinom. Prva vožnja se prične ob 17:45, finale elitne trideseterice pa tri ure kasneje (20:45).

Zvočne izjave:
>>> Peter Pen 

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov