DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Peter Prevc po vodstvu po prvi seriji do končnega 8. mesta

07.12.2019

V Nižnem Tagilu je na tretji posamični tekmi svetovnega pokala letos po prvi seriji znova vodil Slovenec, ki pa je, podobno kot Timi Zajc v Ruki, na koncu ostal brez zmagovalnega odra.

Peter Prevc je bil na pragu prve zmage po letu 2017 © GEPA

Nižni Tagil je tretja postaja svetovnega pokala v novi sezoni. Na prvi tekmi v tem ruskem mestu se je uvrstilo pet naših skakalcev, včeraj sta v kvalifikacijah izpadla Timi Zajc in Anže Semenič. Osip se je nadaljeval tudi v prvi seriji, saj so izven točk ostali Domen Prevc s 115 metri in 91,2 točkami na 37. mestu, Tilen Bartol s 113.5 metri in 90,8 točkami na 38. mestu in Rok Justin s 106 metri ter 77,9 točkami na 47. mestu. Kljub temu pa je bil pogled na rezultate po prvi seriji fantastičen, saj je bil na samem vrhu Peter Prevc. S številko 30 je skočil 133.5 metrov, imel je tudi zelo dobre razmere, a zbira 128,6 točk ni uspelo premagati prav nikomur. Prevc je vodil pred Poljakom Piotrom Zylo, ki je skočil 131 metrov, zbral pa je 127,1 točk in Avstrijcem Philippom Aschenwaldu, ki je skočil 129 metrov, zbral pa je 125,0 točk. Zelo dober je bil znova tudi Anže Lanišek, ki je s 123.5 metri ob slabših pogojih zbral 117,2 točk, kar je bilo dovolj za 12. mesto po prvi seriji.

V finalni seriji, kjer brez sreče z vetrom ni šlo, je Lanišek s 123 metri in 228,2 točkami zdrsnil na 14. mesto, vse pa je bilo nato uprto v zadnjega na vrhu, Petra Prevca. V ne preveč dobrih razmerah je pristal pri enaki daljavi kot Lanišek, 240,6 točk pa ga je potisnilo na končno 8. mesto. "Z rezultatom sem danes zelo zadovoljen. Po včerajšnjih treningih in kvalifikacijah sem si kar težko upal, da bom danes med deseterico. Ostaja pa grenak priokus, ker sem v drugi seriji pokvaril svojo uvrstitev. Res pa je bil prvi skok zelo dober, razmere so bile odlične, v drugi seriji pa se je pripetila manjša napaka. V svetovnem vrhu ni prostora za napake," je črto pod današnjo tekmo povedal naš najizkušenejši skakalec.

Prve zmage v karieri se je razveselil Japonec Jukija Sato, ki je na vrh skočil s 7. mesta po prvi seriji, zbral pa je 251,6 točk. Drugi je bil Nemec Karl Geiger z 250,1 točkami, sicer četrti po prvi seriji, tretji pa Avstrijec Aschenwald z 249,4 točkami.

Gorazd Bertoncelj, je takole povzel današnjo tekmo: "Z današnjimi skoki smo zelo zadovoljni le s Petrom in Anžetom. Peter je v prvi seriji naredil izjemen skok, v drugi seriji je naredil napako na odskočni mizi in je zato tudi pokvaril uvrstitev. Seveda končni izkupiček je zelo dober. Tudi Anže je v finalu naredil napako na odskočni mizi. Preostali fantje so svojo nalogo opravili slabše, kar je bilo premalo za finale. Jutri je nov dan, popraviti moramo napake in mislim, da bomo lahko še bolj uspešni."

Jutri bo v Nižnem Tagilu na sporedu še ena tekma.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov