Prva zmaga za Švicarja Odermatta, do točk tudi Hrobat, Kosi in Čater

06.12.2019

Zmagovalec drugega letošnjega superveleslaloma za svetovni pokal je Švicar Marco Odermatt. Drugo mesto je osvojil lani v Beaver Creeku tretji, Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, tretje pa je pripadlo zmagovalcu prve superveleslalomske tekme sezone, Avstrijcu Matthiasu Mayerju. Izmed petih nastopajočih Slovencev so se med dobitnike točk uvrstili Miha Hrobat (16.), Klemen Kosi (20.) in  Martin Čater (26.).   

Hrobat MihaMiha Hrobat je s šestnajstim mestom dosegel svoj najboljši rezultat v svetovnem pokalu. (Foto: Gepa)

Da je v odlični superveleslalomski formi, je dvaindvajsetletni Švicar Marco Odermatt dokazal že na prvi letošnji tekmi za svetovni pokal v tej disciplini, ko je s sedmim mestom dosegel svoj najboljši rezultat v tej hitri disciplini. Na stopničkah, veleslalomskih, je v svetovnem pokalu sicer doslej stal že dvakrat. Lani marca se je v naši Kranjski Gori zavihtel na 3.mesto, še mesto višje pa je končal na zadnji lanski veleslalomski tekmi sezone v Andori. Švicarju sta se na stopničkah pridružila bolj izkušena kolega iz Norveške in Avstrije. Aleksander Aamodt Kilde, ki je bil v Lake Louisu mesto pred današnjim zmagovalcem, je bil tokrat mesto za njim (2.). Še drugič zapored letos se je na superveleslalomski oder povzpel Avstrijec Matthias Mayer. Po zmagi na uvodni tekmi se je tokrat moral zadovoljiti s tretjim mestom.

Med dobitnike točk so se uvrstili tudi trije Slovenci. S šestnajstim mestom se je najbolj izkazal Miha Hrobat (+1,52).  Klemen Kosi je z zaostankom 1,84 sekunde osvojil dvajseto  mesto, Martin Čater pa je bil s še osem stotink slabšim časom šestindvajseti. Boštjan Kline je kot štiriintrideseti tokrat ostal brez točk za svetovni pokal, enako velja za Štefana Hadalina, ki je odstopil.

˝Vedel in čutil sem, da so fantje danes boljši kot v Lake Louisu. Delno so to tudi dokazali. Miha Hrobat je odpeljal najboljši superveleslalom v karieri. Edini izmed naših štirih je smučal v skladu s svojimi sposobnostmi. Pri Klemnu Kosiju vse ni bilo ravno optimalno, ampak ima pravi pristop, tako da sem tudi z njim zelo zadovoljen. Boštjan Kline in Martin Čater pa sta nedvomno sposobna precej več in bosta priložnost za boljši rezultat iskala že jutri, ˝ je današnjo tekmo ocenil trener Peter Pen.

˝Po slabšem začetku v Lake Louisu se mi je od srca odvalil velik kamen. Upam, da bom tako tudi nadaljeval tekom sezone, ˝ pa nad dobro uvrstitvijo ni presenečen danes naš najboljši smučar Miha Hrobat, ki je tako dobil potrditev in prepotrebno samozavest pred nadaljevanjem sezone. 

Jutri bo v Beaver Creeku na sporedu še smuk na katerem bodo nastopili Hrobat, Kosi, Čater in Kline, v nedeljo pa veleslalom s Hadalinom in Žanom Kranjcem.

Zvočne izjave::
>>> Peter Pen
>>> Miha Hrobat
>>> Klemen Kosi 
>>> Martin Čater 

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov