Flisar prve izločilne boje sezone zaključil v četrtfinalu

06.12.2019

Spodbuden uvod Filipa Flisarja v novo sezono, ki se je na prvi tekmi v francoskem Val Thorensu prebil vse do četrtfinala. Jutri ga čaka še ena priložnost za potrditev dobre forme.

Filip Flisar je spodbudno Štartal v novo sezono. Foto Gepa

Filip Flisar je uvodno tekmo svetovnega pokala začel z zanesljivo vožnjo v osmini finala. V skupini s Kevinom Druryjem, Brantom Crossanom in Elliottom Baralo je ves čas vozil na drugem mestu, tik za repi najhitrejšega iz včerajšnjih kvalifikacij Druryjem. Prav na vseh vmesnih časih je izkušeni Mariborčan zasedal 2. mesto in nadziral položaj v skupini ter se brez večjih težav, skupaj s Kanadčanom, uvrstil v prvi četrtfinale letošnje sezone. Tudi v četrtfinalni skupini je družbo Flisaju delal Drury, moči pa je pomeril še z Jonathanom Midolom iz Francije in Druryjevim rojakom Bradyjem Lemanom. Skupina je startala zelo izenačeno, tekmovalci pa so si na grbinah pred prvim skokom želeli izboriti čim boljšo pozicijo. Kratko med manjšim prerivanjem je potegnil ravno Flisar, ki je nato do prvega zavoja rahlo zaostal, trojica pred njim pa se je borila za dve mesti, ki sta vodili v polfinale. Flisar je na polovici proge povsem ujel stik s skupino, a se v boj za prehitevanje ni mogel spustiti. Čakal je le na morebitno napako ali zaplet skupine v ospredju, a je na njegovo žalost ni dočakal in je tako tekmovanje zaključil na četrtem mestu prve četrtfinalne skupine, kar je na koncu pomenilo 15. izid v celotni konkurenci. V polfinale sta napredovala Drury in Midol.

"Start v sezono je definitivno boljši kot lani. Moje smučanje mislim, da je OK, in osmino finala sem odpeljal super. Za četrtfinale pa vsak, ki vsaj malo spremlja smučanje, da smo bili v skupini sami vrhunski tekmovalci, izpadel je tudi Bradly Leman, ki je zelo dober tekmovalec. Drugače pa sem na startu malenkost zaostal, ravno toliko, da so me na prvem skoku stisnili in sem izgubil hitrost. Na začetku pa je taka ravnina, da ko enkrat izgubiš malo hitrosti jo je nemogoče pridobiti nazaj. Rabil sem čas, da sem jih dohitel, a jih prehiteti enostavno nisem mogel," je današnjo tekmo ocenil Flisar.

Prvi zmagovalec letošnje sezone je postal izvrstni Kandačan Kevin Drury, ki mu proga v Val Thorensu očitno zelo leži.  Drury je bil danes prepričljiv prav v vseh vožnjah, le na začetku finalne vožnje je za nekaj trenutkov izpustil vodstvo iz rok, a je z izjemnim finišem prišel do zmage. Izjemen boj v finalu sta z Druryjem bila domačin  Kergomard Youri Duplessis, ki je zasedel drugo mesto in Švicar Ryan Regez, ki je bil tretji. "Drury vozi fenomenalo a nihče ni nepremagljiv, tudi Youri in Chapuis sta vozila odlično, a jutri je nov dan in vsakega se da prehiteti. Je pa težko, če imaš takega tekmovalca v skupini od samega začetka, ampak treba je dati glavo gor in dati vse od sebe," je konkurenco opisal Flisar in predstavil načrte za jutri,

Tekmovalce jutri v Val Thorensu čaka še ena tekma za svetovni pokal, na štartu pa bo tudi Flisar, ki bo želel še izboljšati današnji rezultat.


Val Thorens, uradni rezultati

Filip Flisar (mp3)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov