V krogu favoritov za vrh tudi slovenska četverica

06.12.2019

V ruskem Bannoyu jutri (sobota, 7.12.) s paralelnim veleslalomom sezono svetovnega pokala pričenjajo tudi alpski deskarji. Na enem izmed treh novih alpsko deskarskih prizorišč v svetovnem pokalu (prvič bodo alpski deskarji v tej sezoni tekmovali še v italijanskem Piancavallu in kanadskem Blue Mountainu) bo v nedeljo (8.12.) nato na sporedu še paralelni slalom. V širšem krogu favoritov za najvišja mesta je tudi izkušena slovenska četverica, ki jo sestavljajo Tim Mastnak, Žan Košir, Rok Marguč in Gloria Kotnik.

mastnakTim Mastnak & Co. se v Rusiji dobro počutijo. (foto: SloSki snowboad team)

Edina slovenska ženska predstavnica na uvodnih dveh tekmah svetovnega pokala, 30-letna Velenjčanka Gloria Kotnik, je na Južni Ural, v okoliš, ki se nahaja približno 1600 kilometrov vzhodno od Moskve pripotovala že precej pred ostalimi tekmicami in reprezentančnimi kolegi. Prednost poznavanja terena bo skušala unovčiti pred močnimi konkurentkami med katerimi pa tokrat ne bo najbolj prepoznavne ˝dvoživke˝ na zimskošportni sceni, Čehinje Ester Ledecke. Slednja je namreč v kanadskem Lake Louisu, kjer bo v naslednjih treh dneh tekmovala v smučarskih hitrih disciplinah, nato pa bo tekom sezone tudi letos krmarila med deskarskim in smučarskim svetovnim pokalom. Kljub temu, da prve zvezdnice tega športa v Rusiji ne bo, pa se alpski deskarji na snegu na vzhodu počutijo precej bolj zvezdniško kot na zahodu. Večino deskarjev in deskark, ki so prek Moskve v Magnitogorsk prileteli v začetku tedna, je namreč na tamkajšnjem letališču pričakalo precej domačih navijačev, prostovoljcev in novinarjev, ki spremljajo ta šport v katerem so Rusi zadnja leta še kako uspešni.

Na domačem terenu se bo v boju za vrh pri moških aktualnemu članskemu in mladinskem svetovnem prvaku Dimitriju Loginovu, pa branilcu skupne zmage v svetovnem pokalu, Andreju Soboljevu, utegne pridružiti še kakšen izmed številnih brezkompromisnih domačih mladih upov. Jih na specifičnem snegu lahko presenetijo srednjeevropski deskarji z Italijani, Avstrijci in Slovenci na čelu? ˝ Lahko, seveda. Zanimivo bo. Konkurenca je zgoščena. Vsi komaj čakamo, da se začne zares. Naši fantje (Tim Mastnak, Žan Košir in Rok Marguč) so tako kot Gloria dobro razpoloženi. Proga bo, po tem kar smo doslej uspeli videti, očitno pripravljena tako kot je potrebno. Zelo dobro. Obetata se nam torej dve lepi tekmi. Upam, da bo vreme lepo in tribune polne. Če nam bo šlo vse po načrtih, tudi rezultati ne bodo izostali. Navijajte za nas˝ je v domovino po včerajšnjem treningu sporočil trener Izidor Šušteršič, ki je na večernem sestanku trenerjev izvedel tudi, da bo v letošnji sezoni progo zakoličil v kanadskem Blue Mountainu. Tam se bodo deskarji merili na zadnji februarski in prvi marčevski dan prihodnje leto, a dotlej jih čaka še precej preizkušenj v Srednji Evropi, Rusiji in Koreji. 

gloriaGloria Kotnik je zadnje priprave pred uvodnima tekmama opravila prav v Rusiji. (foto: FIS Snowboard)

Kaj so slovenski reprezentanti povedali pred odhodom v Rusijo? Preverite v novici na tej povezavi, kjer so na voljo tudi zvočne izjave Tima Mastnaka, Žana Koširja in Roka Marguča.

DODATNE INFORMACIJE IN KORISTNE POVEZAVE:
Najboljši slovenskih alpski deskarji se z rusko-italijanske turneje v Slovenijo vrnejo 19. decembra. Dan po tekmi (20.12.2019) bodo na novinarski konferenci v prostorih Smučarske zveze Slovenije v Ljubljani strnili vtise po uvodnih štirih preizkušnjah sezone ter razkrili načrte in pričakovanja za januarsko nadaljevanje na srednjeevropskih prizoriščih v Avstriji, Švici, Italiji in na domači Rogli. 

>>> koledar tekem za svetovni pokal v alpskem deskanju na snegu (sezona 2019/2020)
>>> visokoresolucijske fotografije za neomejeno brezplačno uredniško uporabo

 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov