Na drugem smukaškem treningu v Lake Louisu Ilka Štuhec trinajsta

05.12.2019

Medtem ko smukači danes v ameriškem Beaver Creeku niso imeli sreče z vremenom, zadnji trening pred tekmovalnim vikendom je bil zaradi močnega sneženja odpovedan, pa so smukačice v kanadskem Lake Louisu le štartale in tako opravile še z drugim treningom. Najhitrejša je bila še drugič zapored Norvežanka Kajsa Vickhof Lie. Ilka Štuhec je zaostala sekundo in štiri stotinke ter zasedla trinajsto mesto.

stuhecIlka Štuhec se je tudi na drugem treningu uvrstila med najboljših petnajst. (Foto: Gepa)

Na današnjem, zadnjem smukaškem treningu pred jutrišnjo tekmo je štartalo petdeset smukačic. Trening je odprla Avstrijka Stephanie Venier, ki je bila na koncu ena izmed kar šestih Avstrijk v prvi deseterici. Najhitrejša je bila, tako kot na prvem treningu v torek, Norvežanka Kajsa Vickhof Lie. 21-letnica, ki na smukih za svetovni pokal še nikoli ni bila med dvajseterico je bila za 15 stotink sekunde hitrejša od Avstrijke Tamare Tippler. Tudi tretje in četrto mesto sta zasedli naši severni sosedi (Nina Ortlieb in Nicole Schmidhofer), peto pa je pripadlo najbolj prepoznavni zimskošportni ˝dvoživki˝, Čehinji Ester Ledecki, ki bo tudi to sezono krmarila med svetovnim pokalom v alpskem smučanju in deskanju na snegu. Ilka Štuhec, ki se je na progo podala kot sedma je bila še dve mesti boljša kot na prvem treningu v torek. Zasedla je trinajsto mesto, kar je dober obet pred smukoma in superveleslalomom, ki jo čakajo v naslednjih treh dneh.    

Smukači so v Beaver Creeku (ZDA) zaradi današnje odpovedi ostali le pri včerajšnjem uradnem treningu. Tudi prvi, torkov, je bil namreč odpovedan. Včeraj je bil najhitrejši domačin Ryan Cochran Siegle pred Norvežanom Aleksandrom Aamodtom Kildejem in Avstrijcem Matthiasim Mayerjem. Izmed slovenske četverice se je na edinem izpeljanem treningu med elitno trideseterico uvrstil le Martin Čater, ki je 30. mesto delil s Švicarjem Carlom Janko. Klemen Kosi, ki je bil lani na tem smuku petnajsti je končal na 50. mestu, dve mesti za njim se je uvrstil Miha Hrobat (52.), pet mest za njim pa klubski kolega Boštjan Kline (55.).  

Rezultati, Lake Louise
Rezultati, Beaver Creek

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov