Jutri tekmovalno sezono začenja tudi Ilka Štuhec

05.12.2019

Po moških specialistih za hitre discipline se bodo ta konec tedna v kanadskem Lake Louisu za točke svetovnega pokala pomerile še ženske med katerimi je seveda tudi naša Ilka Štuhec. Jutri in v petek bodo tekmovale v smuku, vikend hitrih disciplin pa bodo zaključile z nedeljskim superveleslalomom. Moška karavana se je preselila v ameriški Beaver Creek, kjer se spored prav tako prične jutri, s superveleslalom. V soboto bo na sporedu smuk, v nedeljo pa veleslalom. V boj za nove točke na sloviti progi ptic roparic se podaja šest naših smučarjev.

Stuhecllka Stuhec na štartu smukaškega treninga v Kanadi. (foto: Gepa)

Jutri se bo v Kanadi sezona začela tudi za Ilko Štuhec. Aktualna svetovna prvakinja v smuku se na bele strmine ponovno vrača po težki poškodbi kolena, ki jo je staknila ob koncu lanske zime. Borbena Štajerka je velikokrat pokazala, da je iz pravega testa. Že jutri bo v Lake Louisu, ki je eno njenih ljubših prizorišč, skušala to pokazati tudi na tekmi. V soboto bo kanadsko prizorišče gostilo še drugo tekmo v kraljevski disciplini, v nedeljo pa se bo severnoameriška turneja za dekleta zaključila s superveleslalomom. Ilka Štuhec je lani na tem prizorišču trikrat osvojila točke. V smuku je bila šesta in štirinajsta, v superveleslalomu pa deseta. Torkov prvi uradni smukaški trening je zaključila na petnajstem mestu. Najhitrejši (identični čas) sta bili Američanka Alice McKennis in Norvežanka Kajsa Vickhoff, tretja pa je bila junakinja zadnjega veleslaloma, Mikaela Shifffrin. Včerajšnji drugi trening so bili organizatorji primorani odpovedati, danes ob 20:30 po našem času pa naj bi izpeljali zadnjega pred jutrišnjim ženskim smukaškim uvodom v novo sezono.

Moška karavana se je medtem preselila v ameriški Beaver Creek. Fantje so imeli za razliko od deklet v sredo več sreče z vremenom. Po odpovedi torkovega uradnega treninga so se le spustili po progi ptic roparic. Najhitrejši je bil domačin Ryan Cochran Siegle pred Norvežanom Aleksandrom Aamodtom Kildejem in Avstrijcem Matthiasim Mayerjem, zmagovalcem nedeljskega superveleslaloma. Uvrstitve naših smučarjev? 30. mesto je zasedel Martin Čater, 50. Klemen Kosi, 52. Miha Hrobat in 55. Boštjan Kline. Danes ob 19:00 po našem času bo na sporedu še zadnji smukaški trening, jutri pa se bodo fantje pomerili  na drugem superveleslalomu sezone. Poleg četverice specialistov za hitre discipline (Čater, Kosi, Hrobat, Kline) bo nastopil tudi Štefan Hadalin. Sobotni smuk bo Hadalin izpustil in bodo nastopili samo omenjeni štirje varovanci Petra Pena, v nedeljo pa bosta Žan Kranjec, ki ga v letošnji sezoni zanima zgolj svetovni vrh in Štefan Hadalin nastopila še v veleslalomu. Lani se je izmed Slovencev v Beaver Creeku najbolj izkazal Kosi, ki je bil deveti (superveleslalom) in petnajsti (smuk), točke pa je vknjižil tudi Kranjec v veleslalomu (26. mesto).

CaterBo Martinu Čatru še drugič zapored uspelo osvojiti smukaške točke? (foto: Gepa)

Dekleta petkov in sobotni smuk pričnejo ob 20:30 uri po srednjeevropskem času, nedeljski smuk pa uro in pol prej (19:00). Fantje bodo v petek (superveleslalom) začeli ob 18:45, v soboto (smuk) petnajst minut kasneje (19.00), v nedeljo pa bo prva veleslalomska vožnja ob 17:45, druga pa ob 20: po našem času.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov