DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalna in tekaška reprezentanca strnili misli po uspešnem uvodu v novo sezono

03.12.2019

V prostorih sponzorja SZS Ford, Summit motors, so danes misli po uspešnem uvodu v novo sezono svetovnega pokala strnili naši smučarji skakalci in tudi tekačici ter tekač na smučeh.

Reprezentantje zbrani v Ljubljani © SloSki

Boštjan Hribovšek, direktor marketinga podjetja Summit Motors, generalnega uvoznika za vozila znamke Ford

Zavedamo se, da postaneš tako dober, kot so bili letos že Anže, Peter in Timi, potrebuješ kar nekaj let vztrajnega dela. Zato menimo, da v športu brez podpore težko preneseš desetletje in več treningov. Zato se nam je zdelo edino pravilno, da podpiramo mlade, zato smo jim tudi namenili našo štipendijo.

Štipendija za mlade skakalce © SloSki

Ljubo Jasnič, predsednik Zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Ko sem gledal tekmo na severu Evrope, nisem videl, kako izgleda propustnost dresa, videl pa sem fordov kombi na sliki. To pomeni, da je ekipa varno pripotovala tja in je lahko naredila, kar je bilo potrebnega. Najprej vsem čestitke za uspešen začetek sezone. Narejeno je bilo vse, kar je bilo potrebno. Težava je le v tem, da ni tisti, ki smo okrog reprezentance nikdar ne postorimo tistega, da ne bi prišlo do takšnih težav, kot je bila v Ruki. Če se spomnite, sem enkrat rekel, da bi rad, da bi bili tako dobro organizirani, kot nogometni klub Real Madrid ali pa Barcelona. Da tekmovalci vzamejo stvari, gredo na štart in naredijo tisto kar znajo, tisto za kar se trenira celo poletje. Do tega moramo priti. Tekmovalci morajo zaupati materialu, ki ga imajo na sebi, zaupati morajo, da bo vse v redu in narediti samo tisto, kar je njihova glavna skrb. Skok in doskok. Čimdaljši. Posebno pozornost bomo temu posvetili tudi v bodoče. Bliža se prvi vrhunec sezone, novoletna turneja, bližajo se tudi velikanke in svetovno prvenstvo v poletih v Planici. Ne moremo si dovoliti, da bi ljudje, po tem, ko pridejo domov, videli drugačne rezultate, kot so jih videli na samem tekmovališču. Vsaj pri nas si tega ne smemo dovoliti. To se mi zdi izredno pomembno. V glavah tekmovalcev mora biti mirnost in zaupanje v to, kaj počnemo. Do vsake podrobnosti morajo vedeti, da stojimo za njimi.

Franci Petek, direktor Smučarske zveze Slovenije

Predvsem bi rad čestital vsem tekmovalcem za letošnje dosežke. Vidite, da ste očitno delali odlično, pripravljeni ste odlično. Vse zadrege, s katerimi se ubadate na začetku sezone vzemite kot, da veste, s čim se vse lahko ubadate in srečate v prihodnje. Želim vam le, da nadaljujete v takem tempu, zaupajte si ter pogumno in srečno naprej.

Gorazd Bertoncelj

Oprema, za katero se je izkazalo, da ni v redu, je že v popravilu in bo pripravljena za Nižni Tagil. Strokovni štab in tekmovalci smo zelo zadovoljni z začetkom sezone, uvod je bil res odličen. Za nas je izredno pomembno, da smo v rangu najboljših, da tekmecev ne lovimo. Resnično sem užival v Ruki v res odličnih, lepih in dolgih poletih. Vsi so prikazali res lepe in dolge skoke. Pristop fantov je očitno pravi in v takšnem ritmu moramo iti naprej. Ekipa za Nižni Tagil ostaja enaka, kako bo za naprej pa bomo videli kasneje. Če bo komu forma padla, ga bomo zamenjali, da se forma popravi in se vrne nazaj na tekme najvišjega nivoja.

Anže Lanišek

Ne čutim nobene evforije, ne z moje strani, ne s strani strokovnega štaba niti od ostalih tekmovalcev. Zdi se mi, da imamo res močno ekipo, začeli smo dobro in upam, da v takem ritmu lahko nadaljujemo. Nič kaj takega nam ne manjka. Ko se nam bo enkrat poklopilo, bomo lahko tudi prvi, drugi in tretji.

Timi Zajc

V soboto sem bil malo razočaran, ker sem zapravil vodstvo po prvi seriji. Na koncu sem bil vseeno med deset in z rezultatom sem bil kar zadovoljen.

Peter Prevc

Niti ni bilo tako pestro, kot se je slišalo. Ko enkrat vidiš, da stvari ne gredo skoz, da si brez rezultata, si prazen. Spakiraš in greš domov. Po savni pa je bilo počutje že boljše.

Anamarija Lampič

Končno! Uspel mi je začetek, kot sem si ga želela že nekaj časa, nekaj sezon. Ni bilo popolno, a začetek je dober. Upam, da bo šlo tako še naprej in da bom zdrava.

Vesna Fabjan

Imela sem malce drugačen načrt za začetek, nisem šla v Skandinavijo. Trenirala sem, tudi že tekmovala v Avstriji. V Davosu bom prvič tekmovala v svetovnem pokalu, komaj že čakam na te tekme. Cilji morajo biti visoki.

Janez Lampič

Dober začetek sezone, upam, da bo šlo samo še na bolje. Na razdalji pa bo za kakšne točke potrebno počakati še kakšno leto.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov