EC: Druga vožnja odnesla vrhunski rezultat

03.12.2019

Drugi dan tekmovanj za evropski pokal v Funesdalenu se ni izšel po željah naših tekmovalk. Neja Dvornik, Klara Livk in Andreja Slokar so odlično nastopile v prvi vožnji, druga pa se jim ni izšla po željah. Slokarjeva je tekmovanje končala na najvišje in bila 14.

Klara Livk je odstopila na drugi progi. Foto: Gepa

Po zaslugi včerajšnjega odličnega nastopa naših deklet so danes vse startale v prvi jakostni skupini in odlično izkoristile dobro progo v prvi vožnji. Po prvi vožnji je bila zopet najboljša Klara Livk, ki je zasedala odlično 7. mesto, njen zaostanek za vodilno Charlie Guest iz Velike Britanije pa je znašal +0.68. Manj kot sekundo je zaostajala tudi Neja Dvornik, ki je bila na 9. mestu po prvem delu tekmovanja (+0.99). Boljše izhodišče po prvi vožnji kot včeraj si je prismučala tudi Andreja Slokar, ki je bila na zelo dobrem 12. mestu z zaostankom +1.22 za vodilno. Na Švedskem je tudi mlada Rebeka Oblak, ki se na ta nivo tekmovanj še privaja.  Oblakova je danes tekmovanje končala na 45. mestu.

Po odlični prvi vožnji so naša dekleta želela še več, a se jim napad v drugi vožnji ni izšel. Najbolje v drugi vožnji je svoje delo opravila Slokarjeva, ki je na koncu izgubila zgolj dve mesti iz prve vožnje in tekmovanje zaključila na 14. mestu. Več težav sta imeli Livkova in Dvornikova, ki sta občutneje pokvarili svoji uvrstitvi. Dvornikova se je sicer prebila do cilja, a je močno zaostala. Njen skupni čas dveh voženj 1:39.81 je na koncu zadostoval za 27. mesto. Včeraj odlična Livkova je danes želela še več, a je v drugi vožnji napravila napako in odstopila. Tako kot včeraj je tudi danes na koncu slavila Nemka Jessica Hilzinger, ki je v drugi vožnji prehitela po prvem delu vodilno Britanko. Tretje mesto je zasedla Elsa Fermbaeck iz Švedske.

Moški so tekmovali v Trysilu na Norveškem

Sezona evropskega pokala se je začela tudi za moške, ki so se včeraj in danes merili na Norveškem, ko so tekmovali v veleslalomu. Prepotrebne izkušnje na tekmovanju iz naše vrste nabira Borut Božič.


Uradni rezultati

Trysil, uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov