EC: Tri punce med dvajseterico, Klara Livk 6.

02.12.2019

Andreja Slokar, Neja Dvornik in Klara Livk so prikazele odlične nastope na tekmi slaloma za evropski pokal v Funesdalenu na Švedskem. Najboljšo predstavo je prikazala Livkova, ki je bila odlična šesta, Dvornikova 15. in Slokarjeva 18.

Klara Livk je zabeležila svoj drugi najboljši rezultat na tekmah za evropski pokal. Foto: Gepa

Slovenska trojica, ki nastopa na severu Evrope na tekmah evropskega pokala se je izkazala na prvi tekmi v Funesdalenu. Dekleta so očitno v odlični slalomski formi, odlične uvrstitve pa so napovedale že po prvi vožnji, ko je bil pogled na rezultatsko lestvico celo še malo lepši kot na koncu. Neja Dvornik in Andreja Slokar sta startala v prvi jakostni skupini in sta dobro izkoristili ugodne startne številke. Dvornikova je bila po prvi vožnji najvišje uvrščena Slovenka na 6. mestu. Za vodilno Nemko Jessico Hilzinger je zaostajala +0.73. Slokarjeva je v prvi vožnji zaostala +2.55, kar je zadoščalo za 24. mesto, a je pomenilo odlično izhodišče za drugo vožnjo. Fantastično pa je že v prvi vožnji napadla 24-letna Klara Livk, ki je z dokaj visoko številko 28 prišla vse do sedmega mesta in je zgolj za stotinko zaostala za svojo reprezentančno kolegico.

V drugi vožnji je napad uspel Andrej Slokar, ki je napredovala vse do 18. mesta. Proti koncu startne liste pa sta napadli še preostali naši tekmovalki. Ponovno je zelo dobra vožnja uspela Klari Livk, njeno smučanje pa je danes zadoščalo za končno 6. mesto. Na žalost je nekaj napak napravila Neja Dvornik, ki je iz 6. mesta po prvem teku zdrsnila na končno 15. mesto. Zmago je slavila že po prvi vožnji vodilna Nemka, zaostanek Livkove za Hilzingerjevo pa je tudi po drugi vožnji znašal 74 stotink sekunde.

Dekleta bodo že jutri imele priložnost za nov izvrsten rezultat, ko bo na Švedskem na sporedu še en slalom za evropski pokal.


Funesdalen, Slalom za evropski pokal --->Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov