Shiffrinova znova na vrhu, izmed treh Slovenk v finalu le Ana Bucik

01.12.2019

Američanka Mikaela Shiffrin v slalomu ostaja neporažena. Po zmagi na uvodni preizkušnji v Leviju je bila nepremagljiva tudi na domačem terenu v Killingtonu, kjer je zmagala na prav vseh štirih dosedanjih slalomih za svetovni pokal. Drugo mesto je osvojila Slovakinja Petra Vlhova, tretje pa Švedinja Anna Swenn Larsson. Edina slovenska finalistka, Ana Bucik, je zasedla devetnajsto mesto.

Bucik SlivnikAna Bucik je v Killingtonu po veleslalomskih osvojila še slalomske točke. (foto: Gepa)

Ana Bucik je kot edina slovenska finalistka (Meta Hrovat in Maruša Ferk sta v prvi vožnji odstopili) v drugo štartala s solidnega izhodišča. Preboj v prvo polovico ji s šestnajste pozicije žal ni uspel. Z devetnajstim mestom je osvojila svoje prve letošnje in tudi prve slovenske slalomske točke v ženski konkurenci. ˝  Po ˝ničli˝ v Leviju na to devetnajsto mesto zagotovo lahko gledam pozitivno. V drugi vožnji sicer nisem našla ritma, imela sem ogromno težav, tako da mi ni uspelo zadržati solidne pozicije oziroma še napredovati po lestvici, ˝ nam je po tekmi povedala Bucikova za katero je, kot sama ocenjuje, soliden vikend. ˝Seveda pa si v nadaljevanju želim boljših izzidov in na tem bom tudi delala,˝ zaključuje 28-letna Primorka.

˝Za nami je težka tekma, pričakoval sem boljši izkupiček. Seveda bi lahko dosegli več. Manjka predvsem sproščenost. Ko se bo vse poklopilo, bodo tudi v slalomu prišli tisti rezultati, ki jih vsi, mi in športna javnost, pričakujemo, ˝ je prepričan trener Janez Slivnik, ki bo pred evropskim nadaljevanjem sezone ekipi za tehnične discipline namenil nekaj malega aktivnega počitka, nato pa sledi snežni trening in nove tekme v Švici in Franciji.

Drugi slalom sezone je zanesljivo dobila domačinka Mikaela Shiffrin, ki tudi vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Tako kot lani je v Killingtonu drugo mesto osvojila Slovakinja Petra Vlhova, tretja pa je bila Švedinja Anna Swenn Larsson, ki je na stopničke napredovala s šestega mesta po prvi vožnji.

Ženski del svetovnega pokala tudi naslednji vikend ostaja v Severni Ameriki. Kanadski Lake Louise, kjer se danes in jutri v hitrih disciplinah merijo moški, bo gostil smukačice in superveleslalomistke. Po vikendu hitrih disciplin v Kanadi se smučarke selijo nazaj v Evropo in sicer najprej v švicarski St. Mortiz, kjer bodo nastopile v superveleslalomu in slalomu. Do konca koledarskega leta bodo nato tekmovale še v francoskem Courchevelu (veleslalom) in Val d´iseru (smuk, superveleslalom, kombinacija) ter avstrijskem Lienzu (veleslalom in slalom).

Zvočne izjave:
>>> Janez Slivnik 
>>> Ana Bucik
>>> Maruša Ferk

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov