IBU pokal: Vozljeva in Klemenčičeva na zasledovanju malenkost pokvarili uvrstitvi

01.12.2019

V Sjusjoenu so se za konec biatlonci pomerili še v zasledovanju. Slovenci smo imeli v ognju dve predstavnici, ki pa sta na 10 kilometrski preizkušnji žal malenkost nazadovali.

Tais Vozelj in Živa Klemenčil sta zgrešili 4x. Foto: Sloski

Živa Klemenčič in Tais Vozelj sta se na zasledovalno tekmo podali iz 35. in 37. mesta. Mladi tekmovalki, ki sta nastopili v kategoriji članic, sta se pogumno podali iz starta, za napredovanje po lestvici pa jima je zmanjkalo malenkost natančnosti na strelišču. Živa Klemenčič je že na prvem streljanju mimo poslala dva strela, nato nadaljevala z ničlo, nato pa še dvakrat zgrešila po en strel. V cilj je pritekla na 43. mestu. Tais Vozelj je zelo dobro opravila s prvima dvema strelskima nastopoma, ko je zgrešila le en strel na prvem postanku. Več napak se ji je prikradlo v drugem delu tekmovanja, ko je najprej zrgešila dva strela, na zadnjem strelskem postanku pa je morala v še en dodatni kazenski krog. Skupaj je bilo dovolj za 52. mesto. Vseeno pa je za mladima tekmovalkama uspešen konec tedna, ko sta dokazali, da se lahko uspešno borita tudi v članski konkurenci v tekmonju IBU pokala.

Zmago je danes z zelo hitrim tekom slavila Švedinja Elisabeth Hoegberg, ki je kljub dvema zgrešenima streloma napredovala iz petega mesta do zmage. Druga je bila včerajšnja junakinja Irina Starijkina, tretje mesto iz sprinta pa je zadržala Ekatarina Glazirina, obe tekmovalki prihajata iz Rusije.


Sjusjoen, zasledovanje ženske ---> Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov