FIS: V Avstriji dve zmagi za Alenko Čebašek, ena za Miho Ličefa

01.12.2019

Avstrijski Obertilliach je v minulih dneh gostil prve FIS tekme v novi sezoni. Glavno besedo so imeli naši tekači in tekačice na smučeh.

Alenka Čebašek je odlično začela novo sezono © SloSki

V petek so se tekačice pomerile na 5 kilometrski razdalji v prostem koraku, za vse pa je bila neulovljiva Alenka Čebašek, ki je za skoraj pol minute prehitela rojakinjo Anito Klemenčič, tretja je bila Anja Mandeljc, četrta pa Vesna Fabjan, uspeh sta dopolnili Sara Jazbec na 8. mestu in Neža Žerjav na 13. mestu. Sijajno se je razpletlo tudi na 10 km preizkušnji za moške. Miha Ličef je tretjič v karieri dobil FIS tekmo, 4,7 sekunde je zaostal domačin Philipp Leodolter, tretji je bil Fredrik Mühlbacher. Benjamin Črv je zasedel 5. mesto, Vili Črv je bil deveti, Luka Markun 13., točko je ujel še Erik Raduha na 30. mestu.

Včeraj nov poker Slovenk na vrhu na 2,5 km preizkušnji v prosti tehniki. Znova je zmagala Čebaškova, tokrat 5,8 sekund pred Fabjanovo, tretja je bila Mandeljčeva, četrta pa Klemenčičeva, Jazbečeva je ponovila 8. mesto, Klara Mali je bila 13., Hana Mazi Jamnik 15., Žerjavova pa 21.. V moški konkurenci je Ličef na 5 km razdalji tokrat priznal premoč Bernhardu Tritscherju, tretji je bil Tobias Habennicht iz Avstrije. Vili Črv je končal na 6. mestu, Markun je bil sedmi, Benjamin Črv je zasedel 9. mesto, Miha Jan je bil 19., Andrej Jenko pa 21..

Prihodnji konec tedna bo tekme evropskega pokala gostila Pokljuka.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov