Uspešen veleslalomski povratek Mete Hrovat, med dobitnicami točk tudi Bucikova in Robnikova

30.11.2019

Zmagovalka veleslaloma za svetovni pokal v ameriškem Killingtonu je Marta Bassino. 23-letna Italijanka je zadržala vodilno pozicijo iz prve vožnje in tako prvič slavila na tekmi najvišjega ranga. Druga je bila njena rojakinja Federica Brignone, tretja pa domača zvezdnica Mikaela Shiffrin. Med dobitnice točk so se uvrstile tudi vse tri Slovenke. Meta Hrovat je na drugem veleslalomu sezone zasedla odlično deseto mesto, Ana Bucik je bila po söldenskem veleslalomskem uvodu že drugič zapored triindvajseta, mesto za njo pa je tekmo končala Tina Robnik.

HrovatMeta Hrovat se je na drugem veleslalomu sezone uspešno vrnila med elito. (foto: Gepa)

Slovenske alpske smučarke z Meto Hrovat na čelu so teden dni po nesrečnem nastopu na slalomu v finskem Leviju že na prvi tekmi v ameriškem Killingtonu močno popravile vtis. Hrovatova se je po dveh ˝ničlah˝ z desetim mestom na drugem veleslalomu sezone vrnila med elito. Naša najboljša veleslalomistka je z devetim mestom v prvi vožnji znova dokazala, da je v dobri formi. Tudi v drugo se je Kranjskogorčanki izšlo, po prihodu v cilj je zaostala zgolj za eno tekmovalko, kar je pomenilo, da bo na koncu najmanj deseta. Osemnajsti čas druge vožnje je res zadostoval za skupno deseto mesto in njen šesti najboljši veleslalomski izid v karieri. ˝Od srca se mi je odvalil en majhen kamenček. Jutri in v prihodnje bom vsekakor lahko štartala bolj sproščeno,˝ je bila po tekmi zadovoljna Hrovatova. Še drugič zapored se je na veleslalomu za svetovni pokal na 23. mesto uvrstila Ana Bucik, ki je zadržala pozicijo s prve vožnje. Le mesto za Primorko je na 24. mestu končala Tina Robnik. 28-letnica iz Luč je imela s šestnajstim mestom po prvi vožnji sicer lepo izhodišče za preboj v prvo polovico finalistk.

˝Šprinterski˝ veleslalom (organizatorji so zaradi premočnega vetra v zgornjem delu obe progi skrajšali) je dobila Italijanka Marta Bassino. 26 stotink za njo je na drugem mestu končala njena rojakinja, lanska zmagovalka Federica Brignone, tretja pa je bila domača favoritinja Mikaela Shiffrin, ki ji tudi v četrtem poizkusu ni uspel preboj na sam veleslalomski vrh na tem prizorišču.    

Jutri bo na sporedu še slalom. ˝Proga je zelo ledena, tako da bo že vsaka manjša napaka lahko rezultirala v veliki izgubi časi ali odstopu. Za dober rezultat bo potreben popoln napad in perfektni vožnji. Upam, da se nam izzide tudi jutri, ˝ napoveduje trener Janez Slivnik, ki je zadovoljen z današnjim ekipnim uspehom in povratkom Hrovatove med deseterico.

Zvočne izjave:
>>> Janez Slivnik
>>> Meta Hrovat
>>> Ana Bucik
>>> Tina Robnik

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov