IBU pokal: Živa Klemenčič in Tais Vozelj uspešno na jutrišnje zasledovanje

30.11.2019

V Sjusjoenu se je z novim sprintom nadaljeval pester konec tedna tekmovanj za IBU pokal. Na jutrišnje zasledovanje sta se z zelo spodbudnim nastopom uvrstili Tais Vozelj in Živa Klemenčič, na žalost pa tam ne bomo imeli moških predstavnikov.

Tais Vozelj med pripravami na strelišču. Foto: Sloski

Tako kot na prvi tekmi na Norveškem, se je tudi danes bolje odrezal ženski del slovenske reprezentance. Tokrat sta zelo spodbuden nastop prikazali Živa Klemenčič in Tais Vozelj, ki sta zasedli 35. in 37. mesto, s tem pa tudi pravico do nastopa na jutrišnji zasledovalni tekmi. Klemenčičeva je priložnost za še boljšo uvrstitev zapravila na prvem strelskem postanku, ko je zgrešila dva strela. Na drugem postanku je bila brezhibna in 7.5 kilometrsko preizkušnjo kočala malenkost manj kot dve minuti kasneje kot zmagovalka Irina Staryk iz Rusije. Dobro sekundo za reprezentančno kolegico je zaostala Tais Vozelj, ki je prikazala odlično streljanje in zadela vseh 10 strelov.

Na žalost se nastop ni najbolje posrečil moškemu delu reprezentance. Toni Vidmar je zgloj za dve mesti zgrešil šestdeseterico, ki ima pravico nastopa na jutrišnji tekmi. Od 60. mesta ga je ločilo malo manj kot 5 sekund. Toni je danes moral trikrat v kazenski krog, enkrat po streljanju leže in dvakrat po strelskem nastopu stoje. Lovro Planko je bil danes na 71. mestu, Blaž Debeljak pa 87.


IBU pokal Sjusjoen, sprint moški --->Uradni rezultati

IBU pokal Sjusjoen, sprint ženske --->Uradni rezultati


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov