Uvodni zmagi na Švedsko in v Italijo, naša mlada ekipa nabirala izkušnje

30.11.2019

Sezona svetovnega pokala v biatlonu se je začela v švedskem Östersundu, kjer sta nastopili tudi naši ekipi na tekmi mešanih parov in mešanih štafet.

Polona Klemenčič je priložnost dobila na tekmi mešanih štafet © GEPA

Sezona svetovnega pokala v biatlonu se je začela v sončnem Östersundu, prva preizkušnja pa je prinesla tekmo mešanih parov. Naše barve sta zastopala mlada Nika Vindišar in izkušenejši Miha Dovžan. Vindišarjeva je začela sijajno, prvih pet strelov je v ležečem položaju pokrila s petimi streli in v drugi krog odšla na visokem šestem mestu. V streljanju stoje pa se ji je roka pošteno zatresla, z osmimi streli je pokrila tri tarče, kar je pomenilo dva kazenska kroga, Dovžanu pa je prvič predala na 15. mestu z zaostankom dobre minute in pol za vodilno Ukrajino.

Dovžan je v leže moral dvakrat popravljati, v svoj drugi krog pa je šel na 18. mestu z zaostankom dveh minut za še naprej vodilno Ukrajino, ki je imela dobre pol minute naskoka pred Nemčijo. V stoje je Dovžan s petimi streli pokril vseh pet tarč, tako da je našo dvojico dvignil na 17. mesto, zaostanek za Ukrajino pa se je znašal malce manj kot dve minuti in pol.

Drugi nastop je Vindišarjeva začela z novimi popravami, s skupno dvema kazenskima krogoma in osmimi popravami pa je bila Slovenija na 18. mestu s skoraj triminutnim zaostankom za še naprej vodilno Ukrajino. Zadnji današnji strelski nastop je Vindišarjeva končala s tremi popravami in kazenskim krogom, Dovžanu pa je štafeto tako predala na 18. mestu z zaostankom slabih štirih minut in pol za Nemčijo, Ukrajinka je namreč pridelala kar tri kazenske kroge.

Dovžan je zadnjič v leže za štiri pokrite tarče porabil osem nabojev, torej nov kazenski krog za naša, ki pa je bil že preveč, saj ga je za krog ujel Šved Sebastian Samuelsson, tako da ciljne črte naša biatlonca nista videla. Zmage so se razveselili Švedi pred Nemčijo in Norveško, Slovenija pa je osvojila končno 19. mesto.

Brez debitantskega nastopa Cisarja

Tekmi mešanih parov je sledila še tekma mešanih štafet, Slovenija je tekmovala v postavi Nina Zadravec, Polona Klemenčič, Rok Tršan in debitant na tekmah najvišjega nivoja, Alex Cisar. Začela je Klemenčičeva, ki je najprej popravljala en strel, nato ša dva, predala pa je na 16. mestu z zaostankom minute in 39 sekund za Italijo, ki je imela eno popravo manj. Zadravčeva je takoj opravila tri poprave, na drugem strelskem postanku pa je pridelala tudi en kazenski krog, tako da je z zaostankom dobrih štirih minut predala na 21. mestu.

Debi bi nato moral dočakati Cisar, a so bili Italijani prehitri, naša štafeta je bila namreč ujeta za en krog in fanta tako nista dobila svoje priložnosti. Zanesljivo so zmagali Italijani pred Norvežani in Švedi, naši so osvojili končno 22. mesto.

Jutri bo v Östersundu na sporedu šprint, tudi z Jakovom Fakom in Klemenom Bauerjem.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov