DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Zajc dobil kvalifikacije v Ruki, na tekmi pet Slovencev

29.11.2019

Timi Zajc je v Ruki potrdil zelo dobro pripravljenost na začetku nove sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih, potem ko je dobil kvalifikacijsko serijo za jutrišnjo tekmo.

Timi Zajc je bil danes najbolj razpoložen med skakalci v Ruki © SloSki

V dokaj vetrovnih kvalifikacijah, vseskozi je pihal vzgonski veter, je prvi od naših nastopil Anže Semenič, osmoljenec iz Wisle. Tržičan je zelo dobro opravil z nastopom, pristal pri 131 metrih in s 115,7 točkami zanesljivo skočil na jutrišnjo tekmo z 17. mestom v kvalifikacijah. Naslednji od naše sedmerice je skočil Tilen Bartol, ki je zaradi premočnega vetra moral malce počakati na zeleno luč. Žal se mu skok nato ni preveč posrečil, s 105 metri in 67,4 točkami se ni uspel uvrstiti na jutrišnjo tekmo, zasedel je 53. mesto. Rok Justin je nato prav tako nastopil slabše, pristal je pri 109 metrih, 73,0 točk pa je bilo ravno premalo za uvrstitev na tekmo, zasedel je nehvaležno 51. mesto, za želeno petdeseterico je zaostal za 3 desetinke točke. Domen Prevc je začel drugo polovico naših nastopajočih. Njegov skok se je zdel končan že pri 100 metrih, a ga je nato veter dvignil in ponesel kar do 135 metrov, 119,0 točk pa je bilo več kot dovolj za uvrstitev na tekmo z 13. mestom.

Peter Prevc je zelo dobro formo na začetku sezone potrdil z zanesljivimi 136.5 metri in 123,7 točkami na 10. mestu med kvalifikandi. Še boljši skok je nato uspel Timiju Zajcu. Odneslo ga je v dno skakalnice, do 139 metrov, z nižjega zaletišča kot večina tekmecev, s 138,5 točkami je prevzel vodstvo po doskoku. Do konca serije ga ni prehitel prav nihče več, tudi Anže Lanišek ne, ki je pristal pri 114.5 metrih, na 37. mestu pa je zbral 93,9 točk. Drugi je bil Norvežan Robert Johansson s 136,2 točkami, tretji pa Nemec Karl Geiger s 135,8 točkami. "V prvem današnjem skoku so bile razmere res zelo težke. Tudi skakalci okrog mene niso imeli dobrega rezultata. Drugi skok in kvalifikacijski pa sta bila zelo podobna, tudi razmere so se mi poklopile in neslo me je zelo daleč. Skakalnica mi za enkrat ustreza kar dobro, videli pa bomo jutri po tekmi kako bo. Doskočišče je zares super. Takšnih pogojev si lahko le želiš," je po prvem dnevu na Finskem povedal Zajc.

Zajc dobil že drugo serijo za trening

Pred kvalifikacijsko serijo so skakalci dvakrat skočili še za trening. V prvi seriji je bil od naše sedmerice najboljši Peter Prevc, ki je s 141.5 metri imel tretjo oceno, Bartol je bil s 133 metri deveti, Domen Prevc pa s 127.5 metri enajsti. V drugi seriji je bil najboljši med vsemi Zajc, ki je pristal pri 137.5 metrih, Peter Prevc je s 127.5 metri imel 10. oceno, Domen Prevc pa s 125.5 metri petnajsto. Prvo serijo je z daljavo treninga, 145.5 metri, dobil zmagovalec Wisle, Daniel Andre Tande.

Črto pod današnjim dnem je potegnil glavni trener, Gorazd Bertoncelj: "Kvalifikacije so se za Timija izšle odlično, opravil je odličen skok, tako kot drugi skok na treningu. Čista zmaga. Tudi Peter in Domen sta dobro opravila svoji nalogi. Zadovoljni smo tudi z Anžetom Semeničem, ki je naredil zelo dober skok. Škoda pa je Tilna, ki je na treningu prikazal zelo dober skok, žal pa se v kvalifikacijah ni izšlo. Imel je splet nesrečnih okoliščin zaradi slabega vetra, tudi Rok pa svoje naloge ni opravil dobro. Same kvalifikacije so bile relativno poštene, nekaj osmoljencev je bilo, a na splošno serija ni bila tako turbolentna. Pogoji so bili dokaj enakovredni in mislim, da je bila Timijeva zmaga danes čista."

Jutrišnja posamična tekma v Ruki bo na sporedu ob 16.30 uri.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov