DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Vrhovnik na šprinterski preizkušnji na 36. mestu

29.11.2019

V Ruki so z novo sezono svetovnega pokala začeli še nordijski kombinatorci, ki so se za uvod pomerili na šprinterski preizkušnji. Vid Vrhovnik se ni uvrstil med dobitnike točk.

Vid Vrhovnik na prvi tekmi ni prišel do točk svetovnega pokala © GEPA

Kombinatorci so najprej opravili s skakalnim delom preizkušnje, ki jo je Vid Vrhovnik končal na 39. mestu. Skočil je 109 metrov, zaostanek za prvo trideseterico pa je znašal slabe pol minute, medtem ko je za vodilnim, Jarlom Magnusom Riiberjem imel 5 minut in 11 sekund zaostanka. Riiber je skočil 140.5 metrov, kar 148 metrov je preskočil njegov rojak Espen Bjoernstadt, ki pa je imel 28 sekund zaostanka za rojakom pred tekaškim delom preizkušnje. 

Vrhovnik se je na progo podal v družbi kar nekaj tekmovalcev, zaostanek za zmagovalcem pa se je do konca povečal za 26 sekund in je torej znašal 5 minut in 37 sekund, kar je zadostovalo za končno 36. mesto. Za prvo trideseterico je zaostal za slabih 40 sekund. Riiber je tekmecem pobegnil za skoraj minuto, Bjoernstad je zanesljivo obranil drugo mesto, tretje pa še en Norvežan, Jens Luraas Oftebro, Joergen Graabak pa je na četrtem mestu poskrbel za norveški poker na vrhu.  

Glavni trener Goran Janus je povedal: "Jutri bo potrebno predvsem bolje odskakati. V teku so danes nekako vsi zadržali mesta, ki so jih osvojili po skokih. Enostavno bo potrebno bolje skočiti."


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov