Veter nagajal našim mladincem in mladinkam

28.11.2019

Sjusjoen na Norveškem je prva postaja letošnje sezone IBU pokala v biatlonu. Na Norveškem je tudi naša mlada reprezentanca, ki je danes opravila s prvo tekmo v sprintu. Najbolje se je odrezala Nina Zadravec, ki je bila 32.

Foto: Sloski

Vreme biatloncem na uvodu ni prizanesel. Tekmovanje je potekalo v zelo zahtevnih vetrovnih pogojih in za dober rezultat je bilo potrebno imeti tudi nekaj sreče. Te na žalost niso bili deležni naši tekmovalci. 

Prvi so se na progo podali fantje, slovenske barve pa so zastopali Lovro Planko, Blaž Debeljak in Toni Vidmar.  Z 10-kilometrsko preizkušnjo je najhitreje opravil Planko, ki je bil na strelišču nenatančen 5x (trikrat je zgrešil leže in dvakrat stoje) in na koncu zasedel 60. mesto. Debeljak je s štirimi zgrešenimi streli končal 8 mest za Plankam, Vidmar pa je danes zadel le dve tarči in tekmovanje zaključil na 90. mestu. Na startu je bilo prijavljenih kar 116 tekmovalcev, zmaga pa je po zaslugi Lucasa Fratzscherja odšla v Nemčijo.

Veter je krojil tudi tekmovanje deklet. Tudi tam smo imeli na startu tri predstavnice Nino Zadravec, Tais Vozelj in Živo Klemenčič.  Najbolje se je z zahtevnimi razmerami spopadla Nina Zadravec, ki je svoj nastop opravila zelo spodbudno. Zelo dobro je opravila s streljanjem leže, ko je zgrešila le en strel, stoje je na žalost zgrešila trikrat, na koncu pa zasedla 32. mesto. Vozljeva je na strelišču pustila 6 nepokritih tarč in bila 62., strelsko pa se je nastop povsem ponesrečil Klemenčičevi, ki je zgrešila 9x. Vseeno je prikazala veliko borbenosti v teku in dosegla 72. čas tekmovanja. 


Sjusjoen, sprint IBU pokal moški ---> Uradni rezultati

Sjusjoen, sprint IBU pokal ženske ---> Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov