Slovenski dvojec do prvih slalomskih točk

24.11.2019

Na uvodnem slalomu za svetovni pokal v finskem Leviju, ki ga je dobil Norvežan Henrik Kristoffersen, sta se oba slovenska predstavnika uvrstila v finale. Žan Kranjec je osvojil enaindvajseto, Štefan Hadalin pa triindvajseto mesto. Naslednji in hkrati edini preostali slalom za svetovni pokal v letošnjem koledarskem letu bo na sporedu 15. decembra v francoskem Val d´Iseru.

Kranjec Levi

Kranjec je v Leviju petič v karieri osvojil slalomske točke svetovnega pokala. (foto: Gepa)

Tako kot na veleslalomskem uvodu v sezono, je bil tudi na slalomskem naš najboljši predstavnik Žan Kranjec. Z 21. mestom je petič v karieri osvojil slalomske točke za svetovni pokal. Šestdesetim veleslalomskim točkam iz Söldna je tako dodal še 10 slalomskih in v tem trenutku zaseda 5. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Štefan Hadalin je prvi slalom sezone končal dve mesti za Kranjcem in na svoj račun vknjižil prve letošnje tekme v svetovnem pokalu.

˝Z uvrstitvijo Žana Kranjca sem zadovoljen, nenazadnje si je prismučal tretjo najboljšo slalomsko uvrstitev v karieri. Prvič tudi ni napadal iz ozadja, pač pa s solidne devetnajste pozicije, kar je povsem nova perspektiva s katero se je dobro soočil, ˝ je s predstavo Kranjca zadovoljen trener Klemen Bergant, a hkrati poudarja, da samo uvrstitev v finale ni skrajni domet močnega slovenskega dvojca Kranjec – Hadalin. ˝ Zaradi štartnih izhodišč in naše kakovosti to ne more biti več naš osnovni in edini cilj. Štefan? V prvi vožnji je naredil napako na strmini, kar se na tako specifični tekmi in ob tako zgoščeni konkurenci hitro pozna. Tudi v drugo je narobe ocenil strmino, načrtovanega skoka po lestvici navzgor tako seveda ni bilo, ˝ ocenjuje Bergant, ki z ekipo prek Helsinkov že danes leti v ameriški Denver. ˝Do naslednje tekme (8.12., Beaver Creek, veleslalom) bomo trenirali v Vailu in pa Copper Mountainu. Kranjec se bo posvečal predvsem veleslalomu, Hadalina pa poleg treninga tehničnih disciplin čaka tudi superveleslalomski trening ter tekma,  ˝ za konec dodaja naš glavni trener za tehnične discipline.

25 – letni zmagovalec Henrik Kristoffersen, lani je bil v Leviji drugi za Marcelom Hirscherjem, se je po januarski zmagi v Kitzbühlu znova zavihtel na najvišjo stopničko. Drugi je bil, po prvi vožnji vodilni, Francoz Clement Noel, tretji pa Švicar Daniel Yule.  

Svetovni pokal v alpskem smučanju se zdaj seli v Severno Ameriko. Naslednji konec tedna bo kanadski Lake Lousie gostil moški smuk in superveleslalom, ameriški Killington pa veleslalom in slalom.

Zvočne izjave:
>>> Klemen Bergant
>>> Žan Kranjec
>>> Štefan Hadalin

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov