Na vrhu nič novega, najboljša Slovenka Ana Bucik

23.11.2019

Zmagovalka uvodnega slaloma za svetovni pokal je Američanka Mikaela Shiffrin, ki se je na vrh prebila z drugega mesta po prvi vožnji. Na stopničkah sta ji družbo delali, po prvi vožnji šesta, Švicarka Wendy Holdener (2.) in Avstrijka Katharina Truppe (3.), ki je zadržala uvrstitev s prve vožnje. Slovenski četverici preboj v finale na finskem slalomskem uvodu v sezono ni uspel. Najboljša je bila Ana Bucik, ki je osvojila 31. mesto.

Bucik

Ana Bucik je bila na prvem slalomu sezone zelo blizu finalu. (foto: Gepa)

Bucikova za las zgrešila finale

Primorka Ana Bucik je uvrstitev med najboljših trideset in dobro štartno izhodišče za drugo vožnjo zgrešila za pičlih šest stotink. 31. mesto je delila s Švedinjo Magdaleno Fjaellstroem. Še sedem stotink za slovensko-švedsko dvojico pa je zaostala Maruša Ferk. 31- letna Gorenjka, ki je zadnje slalomske točke za svetovni pokal v slalomu osvojila januarja v avstrijskem Flachauu, je zasedla 34. mesto. Najstnica v slovenski ekipi, Neja Dvornik, je s štartno številko 47 prismučala na 46. mesto. Še dve mesti za njo (48.mesto) pa je končala  Meta Hrovat, ki se ji je uvodni slalom sezone povsem ponesrečil, a novi priložnosti za dokazovanje bo Kranjskogorska smučarka imela že prihodnji vikend v ameriškem Killingtonu, kjer bosta na sporedu veleslalom in slalom.

Proti ameriškim tekmam pa že pogleduje tudi trener Janez Slivnik, ki takoj po tekmi ni našel pravih besed za nesrečni slalomski uvod. ˝S Finske potujemo neposredno v ZDA, kjer bomo skušali popraviti slab vtis. Z izjemo Neje Dvornik, ki ostaja na stari celini in bo tekmovala v evropskem pokalu, vse ostale tekmovalke, ki so smučale v Leviju in Söldnu, potujejo tudi na naslednji dve tekmi,˝ pravi Slivnik, ki ga danes najprej čaka pogovor z varovankami in podrobna analiza tekme, nato pa pot do Helsinkov od koder bodo poleteli novim izzivom naproti.

Shiffrinova ostaja slalomska kraljica

Zanesljive zmage se je po odstopu vodilne s prve vožnje, Slovakinje Petre Vlhove, v Leviju veselila Američanka Mikaela Shiffrin. Na zmagovalni oder se je s šestega mesta po prvi vožnji prebila Švicarka Wendy Holdener (2. mesto), tretje mesto pa je pripadlo Avstrijki Katharini Truppe.

levi ekipa

Slovenska slalomska četverica v Leviju. (foto: Gepa)

Zvočni izjavi:
>>> Ana Bucik
>>> Meta Hrovat

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov