Za uvod v novo sezono Lampičeva tik pod zmagovalnim odrom

22.11.2019

Anamarija Lampič je na klasičnem šprintu pred začetkom sezone svetovnega pokala v teku na smučeh v Beitostoelnu osvojila odlično četrto mesto.

Anamarija Lampič je odlično začela novo sezono © SloSki

Norveški Beitostoelen je prizorišče prvih tekem nove sezone za tekače in tekačice na smučeh. Uvodnega šprinta v klasični tehniki v močni mednarodni konkurenci so se udeležili tudi trije naši predstavniki, Anamarija Lampič, Miha Šimenc in Janez Lampič. V kvalifikacijah na 1,5 km progi je Lampičeva tekla odlično in osvojila 4. mesto, zaostala je le za domačinkama Ane Appelkvist Stenseth in Maiken Caspersen Falla ter Američanko Sophie Caldwell. V izločilne boje se je s 25. mestom prebil tudi Miha Šimenc, Janez Lampič je zasedel 35. mesto med kar 104 tekmovalci. Za želeno trideseterico je zaostal za dobro sekundo.

Šimenc je v izločilnih bojih izpadel v četrtfinalu, kjer je v tretji skupini, ki je bila sicer zelo hitra, zasedel peto mesto, slabe tri sekunde za prvim mestom in slabi dve sekundi od izločilnih bojev. Lampičeva je v drugi skupini prikazala sijajen tek in ugnala vseh pet norveških tekmic, ter se tako prebila v polfinale, kjer je bila ob Caldwellovi edina Nenorvežanka. V prvi polfinalni skupini je tesno, za 46 stotink zaostala za Stensethovo in Anno Svendsen. Zavoljo zelo hitrega teka skupine se je po času uvrstila v finale s tretjim časom.

V finalu je Lampičeva tekla od Američanki Caldwellovi ter domačinkah Stensethovi, Svendsnovi, Falli in Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Zmage se je s časom 2:52,63 veselila zmagovalka kvalifikacij, Stensethova, 1,20 sekunde je zaostala Falla, fotofiniš pa je odločil, da z zaostankom 2,37 sekunde tretje mesto osvoji Caldwellova. Lampičeva je za stopničkami na četrtem mestu zaostala za dve stotinki, peta je bila Jacobsenova, šesta pa Svendsenova.

Jutri in v nedeljo bosta v Beitostoelnu na sporedu še preizkušnji na razdalji v klasičnem in drsalnem koraku.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov