DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalci pripravljeni na prve tekme nove sezone

19.11.2019

Danes sta v upravni stavbi generalnega sponzorja, podjetja Gorenje d. d., misli pred novo sezono v smučarskih skokih še zadnjič strnili naša moška in ženska reprezentanca.

Ljubo Jasnič, predsednik Zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Mnogi verjetno ne veste, da bo kmalu minilo 30 let od kar smo povezani z Gorenjem, z upravo, z njihovimi delavci. Ta dodatna vrednosti, ki jo ustvarjajo delavci Gorenja preko vseh strojev, ki jih mi kupujemo, nam pomagajo, da programe iz načrta uresničujemo. Načrte načrtujejo naša strokovna vodstva, izvajajo pa tekmovalci, da vse v celoti lahko izpeljemo. V tem času je bilo pridobljenih mnogo medalj, globusov, bile so olimpijske igre in svetovna prvenstva. Bilo je ogromno stopničk tako v skokih kot tekih. Veseli smo, da smo poleti lahko znova sklenili triletno pogodbo z vodstvom Gorenja. To nam omogoča, da bomo uspešno izpeljali vse priprave in se udeležili vseh tekmovanj po svetu. Gorenju, delavcem in vodstvu najlepša hvala za vso to razumevanje. Tako kot smo mi zadovoljni z vsem tem sodelovanjem, verjamem, da so tudi oni. Ostajamo partnerji, v vseh teh letih smo odnos še poglobili.

Včeraj smo imeli sejo Organizacijeskega odbora Planica. Pregledali smo, kako tečejo priprave na svetovni pokal v tekih in na svetovno prvenstvo v poletih. Z veseljem smo ugotovili, da so stvari pod kontrolo. Dologletni predsednik OK Planica, Drago Bahun, se je zaradi osebnih težav zahvalil vsem sodelavcem za iskreno sodelovanje, mi pa smo mu zaželeli vse najboljše v prihodnosti. Gospod Bahun je opravil ogromno dela, Planico je prevzel, ko se je zrušila, zdaj pa je, kot jo vsi poznamo. V imenu vseh se mu najlepše zahvaljujem.

Franci Petek, direktor Smučarske zveze Slovenije

Gospodu Jasniču bi se rad najprej zahvalil za neutrudno delo, za pomoč pri gradnji lepih zgodb naših tekmovalcev. Tekmovalcem in tekmovalkam bi enostavno zaželel samo to, da pokažete vse kar znate, kar ste naredili v pripravljalnem obdobju. Trdo ste delali, zatorej pogumno in srečno v novo sezono!

Zoran Zupančič, glavni trener ženske skakalne reprezentance

Za nami je čudovita poletna sezona. Rezultati so zgodovinski, dobili smo pokal narodov, tu je nekaj res izjemnih posamičnih rezultatov. Verjetno bodo to od nas vsi pričakovali tudi v zimskem času. Skoki so vendarle zimski šport, ostali bodo bolj pritisnili, a mislim, da smo dobro pripravljeni. Vedno računamo na stopničke. Upamo še na nekaj lepega vremena pred odhodom na prve tkeme. Tako kot lani, planiramo, da gremo na prve tekme direktno od doma, torej bomo trenirali v Kranju in Planici.

Ema Klinec

Na to sezono se pripravljam že od decembrskega padca. Ko sem se poškodovala, sem si naslednji dan začrtala, kdaj bom začela skakati, kdaj grem na prve tekme in začetek zimske sezone. Vse poteka dobro. Poškodba je sanirana, pripravljena sem.

Nika Križnar

Predvidevam, da sezono čakam tako težko, kot ostala dekleta. Treningi so potekali, tako kot so do zdaj vedno. Čim več skokov skušamo narediti v Kranju. Videli bomo, kako bo sodelovalo vreme v prihodnje. Sama imam še nekaj nihanj, a časa do prvih tekem je še dovolj, da to odpravimo.

Gorazd Bertoncelj, glavni trener moške skakalne reprezentance

Pripravljeni smo, tako kot smo. Kar smo storili smo. Menim, da smo pripravljeni dokaj solidno ne samo z določenim posameznikom, ampak končno tudi kot ekipa. V Visli si želim normalnih pogojev, da bo skakalnica dobro pripravljena in da ne bo preveč vetra. V Visli in na drugi postaji v Ruki bomo nastopili z enako ekipo, potem pa bo vse odvisno od rezultatov. Posebno ne bi izpostavljal posameznikov, ekipa je bila pridna.

Timi Zajc

Zadnja dva treninga nista ravno pokazala, da sem v dobri formi. Moramo počakati do tekme, da bomo videli na kakšni ravni sem. Med plastiko in snegom velike razlike ni, mislim, da je največja v glavi.

Peter Prevc

Na treningih je še vedno toplo, hladno, a toplega je vedno več, tako da se že veselim prvih tekem.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov