Fak in Bauer na 4. mestu

17.11.2019

V Sjusjoenu je bila danes na sporedu še druga otvoritvena sezona v biatlonu. Tekmovalci in tekmovalke so pomerili v tekmi s skupinskim startom. Ker je bilo na startu prijavljenih 111 tekmovalcev, so organizatorji moške razdelili v dve skupini.

Jakov Fak je stopničke za zmagovalce izgubil v ciljnem sprintu. Foto: Sloski

Slovenska izbrana vrsta je nastopila zelo dobro, manjkala je le pika na i, saj sta Klemen Bauer in Jakov Fak zasedla nehvaležno četrto mesto. Organizatorji so tekmovalce zaradi velikega števila prijavljenih razdelili v dve skupini, v prvi je nastopilo 40 tekmovalcev, v drugi preostalih 71. Fak je nastopil v elitni prvi skupini, Bauer v drugi.

V prvi skupini so organizatorji zagotovili določeno število mest domačim tekmovalcem, preostala prosta mesta pa so zasedli najboljši tekmovalci s sobotne tekme v šprintu in med njimi je bil tudi Jakov Fak, ki je še enkrat pokazal, da je specialist za tekme s skupinskim startom. Fak se odlične znajde v neposredni bitki s tekmovalci, danes je odlično opravil svoje delo na strelišču, saj je le na prvem strelskem nastopu zgrešil eno tarčo. Ves čas se je držal vodilne skupine, v zadnji krog pa se je podal skupaj s Francozem Antoninom Guigonnatom in domačinom Endrejem Stroemsheimom, ki so se borili za mesta od 2 do 4. Pred trojico je bil le zmagovalec tekme Martin Fourcade, Guigonnat in Stroemsheim pa sta bila v ciljnem šprintu premočna za Faka, ki se je moral zadovoljiti s četrtim mestom. Francozi so tako slavili dvojno zmago, bron pa je na veselje domačih gledalcev osvojil Stroemsheim.

Že pred tem je bil v drugem kakovostnem razredu četrti Bauer, ki je kljub trem kazenskim krogom za zmagovalcem Florentom Claudom iz Belgije zaostal vsega 13 sekund in dokazal, da je tik pred začetkom sezone v zavidljivi tekaški formi. Po trikrat sta zgrešila tudi Miha Dovžan in Rok Tržan, ta je bil trikrat nenatančen na zadnjem postanku, in se uvrstila na 12. in 24. mesto, mladi Alex Cisar pa je bil tokrat nenatančen kar šestkrat in bil 39.


Sjusjoen, skupinski start - skupina A ----> Uradni rezultati

Sjusjoen, skupinski start - skupina B ----> Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov