Biatlonci otvorili sezono

16.11.2019

V norveškem Sjusjoenu so s sprintom tekmovalno sezono odprli biatlonci. Na tekmi za otvoritev sezone so bili na startu skoraj vsi najboljši biatlonci na svetu, kar reprezentanci omogoča vpogled na trenutno pripravljenost.

Biatlonci zaključne priprave opravljajo v Sjusjoenu. Foto: Facebook/Klemen Bauer

Še manj kot dva tedna nas loči do začetka nove sezone svetovnega pokala v biatlonu, najboljši biatlonci in biatlonke pa so danes na utvoritveni tekmi prvič v sprintu prvič v sezoni pomerili med seboj. V Skandinaviji je tudi naša moška reprezentanca, ki je na uvodnem sprintu dobila nekaj koristnih podatkov, na kaj morajo biti najbolj pozorni na treningu v prihodnjih slabih dveh tednih.

Na uvodni tekmi se je po pričakovanjih najbolje odrezal naš najboljši biatlonec zadnjih let Jakov Fak, ki je z enim zgrešenim strelom stoje zasedel 17. mesto. Jakov je svoje delo na strelišču opravil zelo dobro, saj je tudi zmagovalec tekme Johannes Kuehn iz Nemčije zgrešil en strel, malenkost bolj pa je bil zadržan na progi. Njegov zaostanek na cilju je znašal +1.03 min. Zelo dobro v smučini in malenkost slavbše je svoj današnji nastop opravil Klemen Bauer, ki je zgrešil tri strele - vse stoje-, tekmo pa zaključil na 35. mestu. Izjemno izenačeno so svoje delo danes opravili Miha Dovžan, Rok Tršan in mladi Alex Cisar. Vsi trije so zgrešili en strel na prvem strelskem postanku leže, razvrstili pa so se med 43. in 50. mestom.

Naše fante jutri čaka še tekma s skupinskim startom.


Sjusjoen, uvod v sezono - sprint ---> uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov