Biatlonci bodo formo izpilili na Norveškem, Biathlon Tour Mobil na vse postojanke letošnje sezone

12.11.2019

V prostorih podjetja Petrol, generalnega sponzorja slovenske biatlonske reprezentance, je, pred sklepnim delom priprav pred novo sezono svetovnega pokala, potekala novinarska konferenca. Na njej se je uradno predstavil tudi Biathlon Tour Mobil, ki bo skrbel za promocijo svetovnega prvenstva v biatlonu, ki bo drugo leto potekal na Pokljuki.

Biathlon Tour Mobil Foto: Žiga Intihar

Prednost na novinarski konferenci je dobil Biathlon Tour Mobil, več o njem pa je povedal podpredsednik organizacijskega odbora Pokljuka Tim Farčnik: "Projekt svetovnega prvenstva smo simbolično začeli 14. septembra, ko smo podpisali pogodbo z mednarodno biatlonsko zvezo o organizaciji prvenstva in na Bledu otvorili uradno informacijsko točko in uradni bar prvenstva. Biathlon Tour Mobil je mobilna platforma, ki smo jo oblikovali skupaj z Adrio Mobil in sponzorjem Argeto. Skupaj bomo letos obiskali vse postaje svetovnega pokala v biatlonu ter svetovno prvenstvo in poizkusili prepričati številne zainterisirane navijače naj prihodnje leto obiščejo tudi svetovno prvenstvo na Pokljuki, kjer pričakujem preko 135 tioč gledalcev, vsaj 70 odstotkov naj bi bilo tujih gledalcev. Prav zaradi tega je ta platforma za nas zelo pomembna".

Matjaž Grm, direktor za marketing pri podjetju Adria Mobil: "Tudi pri Adri Mobil smo zelo veseli, da smo lahko del tega projekta, in da so nas  organizatorjih svetovnega prvenstva povabili za sodelovanje. Že vrsto let sodelujemo kot osebni sponzor Jakova Faka, po drugi strani pa smo do projekta pristopili zato, ker se nam zdi, da je organizacija svetovnega prvenstva pomemben projekt za vso Slovenijo.  Z promocijo na vseh postajah v letošnji sezoni pa smo prepoznali tudi možnost, da pokažemo uporabnost našega avtodoma".

Nena Janković, regionalna vodja marketinga pri podjetju Argeta: "Veseli me, da vas lahko pozdravim v imenu sponzorja Biatlon Tour Mobila - Argete, ki v projekt prinaša tudi spodbudno energije cele Atlantic Grupe! Dobro, prijazno, optimizem, dobra stran življenja…, so ključni gradniki identitete blagovne znamke Argeta, kar javnosti že desetletja sporočamo s sloganom dobra stran kruha. Pri Argeti smo, tako kot cela Atlantic Grupa, pri svojem delu usmerjeni k željam, potrebam in pričakovanjem potrošnikov. Pri tem imam v mislih tako vrhunski izdelek, kot tudi obseg in način vračanja družbi, kar smo v poslovnem procesu od nje dobili. Navsezadnje smo podporniki in sponzorji številnih športnih panog, klubov, reprezentanc, dogodkov, saj verjamemo v vzajemne pozitivne učinke športa in gospodarstva, na ta način pa tudi spodbujamo gibanje in zdrav življenjski slog. Pri tem se ne omejujejo na nacionalne meje, saj ima Argeta, kot št.1 mesna pašteta v Evropi svoje privržence povsod, tako v regiji, kot v drugih evropskih državah. Argeta je gonilna sila internacionalizacije Atlantic Grupe in ima vodilne tržne deleže v Avstriji, Švici in Nemčiji, hitro pa pridobiva tudi na Nizozemskem in Švedskem. V Biatlon Tour Mobilu smo prepoznali dobro zgodbo, vredno našega zaupanja in podpore, hkrati pa priložnost, da se s pomočjo športa še bolj približamo našim potrošnikom v Evropi". 

Biathlon Tour Mobil Foto: Žiga Intihar

Po predstavitvi Biathlon Tour Mobila je sledila še predaja štirih novih pušk, ki jih je zagotovil Petrol za lažji razvoj mlajših biatlonskih generacij v Sloveniji. Več o uspešnem sodelovanju biatlona in Petrola je povedal Aleksander Salkič, direktor korporativnega komuniciranja pri Petrolu:  "Petrol je že vrsto let sponzor biatlonske reprezentance. Pri Petrolu sicer ne sodelujemo sponzorsko s športi, ki so povezani s streljanjem, ubijanjem..., a pri biatlonu tega na srečo ni. Zato smo se odločili, da tukaj lahko kupimo štiri puške, da lahko pomagamo in vseeli smo, da bodo te štiri puške zagotovo lahko pripomogle pri marsikaterem dobrem rezultatu v prihodnje. Naj povem, da smo z biatlonom res povezani že dolgo časa in bomo verjetno tudi dolgo še ostali, saj nam je res v ponos in smo zelo zadovoljni s sodelovanjem na tem sponzorskem področju. Pred nami je zelo lepo obdoboje, saj nas čaka domača tekma za svetovni pokal, svetovno prvenstvo in tukaj je tudi kar nekaj poslovnih priložnosti, kar je tudi pomembno za nas. Čestitke vsem mladim, ki se in se bodo ukvarjali s tem športom in nadaljevali to naše odlično sodelovanje. Hkrati smo tudi osebni sponzor Jakova Faka in Alexa Cisarja, tudi v prihodnje pa vidimo možnost, da s še kom sodelujemo tudi na osebnem sponzorstvu. Upam, da bodo tudi te nove puške pripomogle k  razvoju novih vrhunskih tekmovalcev in tekmovalk,  da bodo fantje in dekleta dobro uporabili to osnovno biatlonsko orodje".

Blaž repinc, predsednik zbora panoge za biatlon: "V panogi biatlon imamo vsako leto vse večje število mladih tekmovalcev, ki se skozi nižje panoge prebijajo v reprezentanco. Mladi za svoje treniranje potrebujejo določene pogoje, med drugim tudi strelno orožje, ki ga ni nikoli preveč. V tem primeru bi se iskreno rad zahvalil Petrolu za donacijo teh 4 pušk. Verjamem, da bo to pripomoglo k boljšim in lažjim treningom in da bomo v prihodnjih letih tukaj gostili tiste reprezentante in reprezentantke, ki bodo streljali tudi na tem orožju".


Novinarska konferenca pa se je nato nadaljevala s predstavitvijo biatlonske reprezentance.

Foto: Sloski

Prvi je zbrane nagovoril Franci Petek, direktor Smučarske zveze Slovenije: "Želim vam, da boste to, kar ste vlagali v pripravljalnem obdobju uspeli prikazati tudi na tekmah. Želim vam veliko poguma in predvsem miru v sami tekmi. Sami najbolj veste, da je na koncu vse odvisno samo od vas. Rad bi poudaril predvsem to, da je letošnja sezona za vse nas še bolj pomembna zato, ker se pripravljamo na sezono 2020/21, ko bomo imeli čast gostiti svetovno prvenstvo, kar bo nedvomno vrhunec te generacije".

Janez Ožbolt, vodja panoge biatlon: "Najprej bi vam rad predstavil ekipo, ki bo nastopala na uvodni tekmi svetovnega pokala V Östersundu. Pod vodstvom glavnega trenerja Uroša Velepca bodo moško ekipo sestavljali Alex Cisar, Miha Dovžan, Rok Tršan, Klemen Bauer in Jakov Fak. Pod vodstvom trenerke Andreje Mali pa bodo žensko ekipo sestavljele Polona Klemenčič, Nina Zadravec, Lea Einfalt in Nika Vindišar. Z njimi potuje tudi močna servisna ekipa, ki smo jo letos okrepili z ruskim serviserjem Valerijom Šaškinom, ostaja tudi Anže Globevnik, pomagala pa bosta tudi Miha Dolar in Robert Gasser, tako mislim, da bo tudi za to plat dobro poskrbljeno. Naši cilji so postavljeni kar visoko. V svetovnem pokalu pri moških si v pokalu narodov želimo uvrstitev med deseterico in enega tekmovalca med deseterico v skupnem seštevku. Vsaj četverica naj bi osvojila tudi točke svetovnega pokala. Seveda so cilj tudi kakšne stopničke in vsaj ena uvrstitev štafete do osmega mesta. Pri dekletih si želimo obdržati kvoto treh tekmovalk in vsaj dve naj bi osvojili. Na svetovnem prvenstvu so želje prav tako visoke, uradni cilj pa ena uvrstitev do petega in dve do 15. mesta. Seveda si želimo tudi čim boljše nastope na Pokljuki, da tam razveselimo svoje zveste navijače. Rad bi se tudi zahvalil vsem sponzorjem, ki nam omogočate kvalitetno treniranje, vam poročevalcem pa polagam na srce, da korektno poročate in upam da boste imeli veliko razloga za dobre novice".

Uroš Velepc, glavni trener moške reprezentance: "Za uvod bi rad upravičil Ljuba Tomažiča, strelskega trenerja, ki se je letos priključil reprezentanci, saj se takoj po novinarski konferenci pripravlja na izjemno naporno vožnjo na Norveško.  Sam imam vedno visoka pričakovanja, a pred začetkom je težko dajati ocene. Vemo, da smo glede na trening pripravljeni odlično, boljše kot lani. Letos smo delali z veliko intenzivnostjo in več kratkimi pavzami kot v preteklosti. Konec tedna pa bomo videli, kje smo in kako je pripravljena konkurenca, saj na uvodu v Sjusjoenu redno nastopa vsa svetovna biatlonska velesila. Na tej tekmi bomo dobili neke odgovoro kaj nam morda še manjka in na čem bomo morali delati potem, saj po tekmi v Sjusjoenu nato ostaja še 14 dni do začetka sezone svetovnega pokala. Mi si želimo samo zdravja in mislim da bomo potem vsi lahko veseli".

Andreja Mali, trenerka ženske reprezentance: "Še vedno imamo zelo mlade tekmovalke. Jaz sem z njimi že četrto leto in spremljam njihov razvoj in vem, da so naredile velik korak naprej. Punce so zelo pridne in napredujejo".

Jakov Fak: "Motiv za prihodnjo sezono je zelo visok. Želim si tekmovati na najvišji ravni. Kot tekmovalc, ki ima za seboj veliko sezon, imam pred sezono vedno določene dvome, ki jih pomiri trener. Saj je povsem normalno, da se skozi celotno pripravljalno obdobje ne moreš skoz počutiti odlično. Verjamem, da je bil plan zelo dobro sestavljen, saj se trenutno super počutim, upam da bo tko tudi po otvoritvi sezone konec tenda na Norveškem in nato na sklepnih pripravah pred začetkom sezone svetovnega pokala".

Klemen Bauer: "Za menoj je super pripravljalno obdobje, z veliko kvalitetnega treninga, ki je ves čas temeljil na programu trenerja Uroša Velepca. Res je, da sem del treninga izvedel v lastni režiji, a kvaliteta in količina nista bila nikoli vprašanje. Vse to se je pokazalo tudi z rezulati na rolkarskem svetovnem prvenstvu v Minsku, ki pa je bil vse le dober trening. Sedaj nas čaka le še sklepni del prirpav in se veselim tekem, saj menim, da ni razloga za skrb.  Letos bi si želel, da že na uvodu začnem udarno in ne bi rad čakal na Pokljuko, ki je na sporedu šele januarja. Dober začetk v sezono namreč pomeni tudi lažje nadaljevanje sezone".

Miha Dovžan: "Veliko sem z Ljubom delal na streljanju, saj me je lani velikokrat le en strel ločil od dobre uvrstitve. Hitrost streljanja sem obdržal, dodal pa sem tudi zanesljivost. Upam, da bom to prikazal tudi na tekmi, tudi tekaško pa sem močnejši kot lani".

Rok Tršan:"V letošnjem letu pričakujem, da mi bo pri razbremenitvi od tekmovanj in treninga pomagal študij. Problem je le odsotnost, a se bom s profesorji dogovoril za uspešno usklajevanje študija in športa. V letošnji sezoni pa si predvsem želim prenos rezultatov iz treninga na tekmo"

Alex Cisar: "Imel bom privilegij, da bom nastopil že na uvodni postojanki svetovenga pokala na Švedskem. Potem pa je nadaljevanje sezone odvisno od mojih nastopov, če bom dober na Švedskem, bom lahko dobil še kakšno priložnost v svetovnem pokalu, če se bo pa izkazalo, da še nisem pripravljen za ta nivo tekmovanja, pa se bom vrnil eno stopničko nižje in nastopal z mladinci in še naprej nabiral izkušnje in pridno treniral".

Polona Klemenčič: "Izkušnje iz lanske izkušnje mi bodo pomagale. Želim si osvojiti prve točke in prikazati napredek, ki ga kažem na treningu".

Lea Einfalt: "Lansko let sem biatlon šele spoznavala. Letos sem se lahko posvetila nekaterim drugim stvarem pri streljanju in opravila povečano količino treninga. Sedaj pa moram vse to le še prenesti na tekmo. Želim si rednega uvrščanja na zasledovalne tekme in pa tudi prve točke".

Nina Zadravec:"Letos smo vse veliko trenirale in mislim, da smo vse naredile korak naprej. Tudi strelska testiranja so pokazala, da smo na višjem nivoju kot lani. Sedaj pa moram tudi jaz vse to prenesti še na tekmovanje in vem, da če bom naredila vse najbolje kot znam, se lahko tudi jaz uvrstim med dobitnice točk".

Nika Vindišar: "Jaz sem vesela, da nisem več 'majhna punčka' in sem vesela, da bom lahko šla tekmovat tudi s tekmovalkami, ki sem jih do sedaj spremljala le po televiziji. Dala bom vse od sebe in bomo potem videli kaj to pomeni".


Fotogalerija>>>

 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov