Janez Slivnik: ˝Led je prebit. Dejstvo je, da smo v stiku z vrhom. Gremo naprej!˝

26.10.2019

Z ženskim veleslalomom se je danes v avstrijskem Söldnu začel letošnji svetovni pokal alpskih smučark. Na ledeniškem uvodu, ki ga je z zmago zaznamovala novozelandska najstnica Alice Robinson, so dober vtis pustile tudi varovanke Janeza Slivnika. Tina Robnik se je po daljši odsotnosti vrnila z odličnim enajstim mestom, Ana Bucik pa je s triindvajsetim mestom dosegla svojo najvišjo uvrstitev na veleslalomih za svetovni pokal. Manjkala je zgolj pika na i. Veliki met namreč ni uspel naši prvi adutinji, Meti Hrovat. Kranjskogorka je namreč, potem ko je bila po prvem teku odlična četrta, v drugo žal odstopila. Mlada Neja Dvornik je osvojila 36. mesto.

Tina Robnik (11. mesto) je bila na uvodnem veleslalomu za svetovni pokal najboljša Slovenka. (Foto: Gepa)

Četa Janeza Slivnika (Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik in Neja Dvornik) je na ledeniškem uvodu začela silovito in po prvem teku smo imeli Slovenci med elitno trideseterico kar tri tekmovalke. Prvokategornica Meta Hrovat je ˝polčas˝ uvodne tekme zaključila na odličnem četrtem mestu, Ana Bucik na šestnajstem ter povratnica po poškodbi, Tina Robnik, na dvajsetem mestu. Le za dvajset stotink pa je prvo uvrstitev v finale zgrešila mlada Korošica Neja Dvornik, ki je tekmo tako končala na 36. mestu. Prvo vožnjo je končalo 63 veleslalomistk.

Napad na višja mesta se je v drugi vožnji izmed naših posrečil le Robnikovi, ki se je zavihtela na enajsto mesto, kar je izenačitev njene tretje najboljše uvrstitve v svetovnem pokalu. ˝Seveda se pozna, da kar nekaj časa nisem tekmovala. Sem zadovoljna, a vem da zmorem še precej več! ˝ je samozavestna 28-letna povratnica na tekme svetovnega pokala, ki bo do naslednjega veleslaloma, ta bo 30. novembra v ameriškem Killingtonu, na krilih uspešnega povratka še bolj zavzeto trenirala in skušala odpraviti napake, ki jo ločijo od deseterice. Robnikovi, kljub nazadovanju v drugem teku, prikimava tudi Ana Bucik. ˝To je bila ena težjih tekem zame. Dejstvo je, da doslej na težkem terenu na ledeniku Rettenbach še nikoli nisem bila niti blizu trideseterice. Tako da sem zadovoljna. Lepo sem in smo začeli sezono, upam na čim boljše nadaljevanje, ˝ pravi Primorka, ki je s 23. mestom dosegla veleslalomski izid kariere in še četrtič vknjižila veleslalomske točke, kar je za smučarko, ki je bila doslej uspešnejša v slalomu lep obet za nadaljevanje sezone. Veliko pozitivnega pa je iz današnje tekme povlekla tudi naša prva veleslalomska dama, Meta Hrovat: ˝Naredila sem veliko, začetniško napako. Upam, da me bo to izučilo in je ne bom več ponovila. Današnja tekma in napaka je zame predvsem dobra lekcija in prav zato se že toliko bolj veselim in nestrpno čakam na naslednjo veleslalomsko tekmo v Združenih državah Amerike, ˝ je kljub odstopu pozitivna 21-letna smučarka iz Kranjske Gore.  Z dekleti se strinja tudi trener Janez Slivnik, ki mu je seveda žal za napako Hrovatove. ˝Škoda, da se je to zgodilo ravno Meti in tako nismo postavili pike na i ekipnemu uspehu. Tina se je vrnila po poškodbi, enajsto mesto je odlično. Ana me je razočarala v strmini, kjer ni pokazala smučanja s treninga. Lahko bi bila precej višje. Ampak, led je prebit! Dejstvo je, da smo poleg, v stiku z vrhom, kar je bistveno. Če bomo dobro delali še naprej, bodo prišli tudi še boljši rezultati, ˝ za konec optimistično napoveduje izkušeni trener.

Uvodno tekmo sezone je presenetljivo dobila aktualna mladinska svetovna prvakinja Alice Robinson (Nova Zelandija), ki je bila za pičlih šest stotink hitrejša od absolutne favoritinje Mikaele Shiffrin (ZDA). Tretja je bila lanskoletna zmagovalka Tessa Worley (Francija).

Rezultati

Zvočne izjave:
>>> Janez Slivnik
>>> Tina Robnik
>>> Ana Bucik
>>> Meta Hrovat 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov