Biatlonci na snegu v Livignu

23.10.2019

Slovenska biatlonska reprezentanca je v soboto začela višinske priprave v italijanskem Livignu. Glavni trener slovenskih biatloncev Uroš Velepec poudarja, da imajo tekmovalci odlične razmere, zato od tega dela vadbe, ki se zaključi 1. novembra, pričakuje izredno veliko.

Moška ekipa na pripravah v Livignu. Foto: Sloksi

"Spimo na višini 2250 metrov, treniramo 400 metrov nižje. Pogoji so super. Imamo dva kilometra proge, ki je super urejena in krog je zelo zahteven. Tukaj se bo že videlo, kaj smo naredili poleti," pravi Velepec, zelo zadovoljen, da imajo športniki na voljo za vadbo v bližini tudi dobro telovadnico, bazen, fitnes in rolkarsko stezo.

"Prvič smo tukaj, a očitno smo zadeli v polno. Mislim, da boljših pogojev drugje trenutno ni," še poudarja prvi mož slovenske stroke. Da gre za priljubljen center, potrjuje tudi dejstvo, da v tem centru trenutno trenirajo tudi tekači in biatlonci iz Nemčije, Norveške, Finske, Estonije, s slovensko ekipo pa sodelujeta tudi Ukrajinka Julija Džima in Rusinja Olga Podčufarova.

Osnovni cilj slovenske ekipe je predvsem izkoristiti višino v Livignu, obenem pa bo čas na tekaških smučeh omogočil tudi prvo tekmovalno pripravo, ko se bo ekipa aklimatizirala na zahtevne pogoje.

Tudi v slovenski ekipi je nekaj sprememb. Fantom se je pridružila Lea Einfalt, ki po mnenju trenerke Andreje Mali potrebuje višinske priprave, ob najboljših pa vadi v Italiji tudi najboljši slovenski mladi tekmovalec Alex Cisar. "V mladinski konkurenci je Alex osvojil že vse in čas je, da spozna tudi člansko ter se od izkušenih tekmovalcev kaj nauči," še pravi Velepec.

Doma pa se na Pokljuki pripravlja Klemen Bauer, ki mu iz poletja manjka manjši sklop priprav in zanj višina nima smisla, prav tako pa povratnik Mitja Drinovec. Ta se je po lanski sezoni odločil za konec kariere, a si je premislil. "Testi so pokazali, da je Mitja dobro pripravljen, a je v treh mesecih počitka vendarle nekaj izgubil, kar mora seveda nadoknaditi."


Fotogalerija>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov