DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Timi Zajc in Ema Klinec v Kranju do novih državnih naslovov

12.10.2019

V Kranju se je danes odvijalo državno prvenstvo v smučarskih skokih za skakalce in skakalke. Državna prvaka sta postala Timi Zajc in Ema Klinec.

Timi Zajc, član SSK Ljubno BTC, je zmagal s skokoma, dolgima 108 in 99 metrov ter s skupno 243,1 točkami. Srebro je osvojil Anže Lanišek, član SSK Mengeš s 109 in 98.5 metri ter 241,5 točkami, bron si je v finalni seriji priboril Tilen Bartol s 105.5 in 98.5 metri ter 235,2 točkami. Pod zmagovalnim odrom so ostali Cene Prevc, Anže Semenič, lanskoletni prvak Rok Justin, Lovro Kos, ki je bil po prvi seriji tretji, Žak Mogel, Jernej Damjan, prvo deseterico pa je zaključil Peter Prevc.

Timi Zajc in Anže Lanišek sta potrdila, da sta v najboljši formi med našimi skakalci © SloSki

Zajc je poletni naslov osvojil znova po letu 2017: "Zelo sem vesel, da sva z Anžetom uprizorila tak dvoboj, da je bilo res napeto do konca. Na koncu je šlo v moj prid z majhno razliko, oba pa sva pokazala, da sva v zelo dobri formi. Celo poletje sem bil kar na visoki ravni, morda mi je forma malce padla le za dva tedna, ravno v času tekme v Zakopanah. A zdaj znova skačem zelo dobro in to je le še potrebno pripeljati v zimo."

Ema Klinec je bila v Kranju najboljša že lani © SloSki

Med skakalkami je lanskoletni naslov obranila Ema Klinec, ki je na njeni tretji tekmi po poškodbi še drugič zmagala. Članica SSK Žiri je skočila 106.5 in 100.5 metrov, zbrala pa je 239,1 točk. "Zelo sem zadovoljna. Že zdaj se sicer točno zavedam, da bom delala na telemarku, ker bo to do zime potrebno povsem avtomatizirati. Tekma pa je bila težka, veliko je bilo vetra v hrbet, če nisi dobro zadel odskoka, si res imel težave. Meni se je danes na srečo vse lepo poklopilo."

Srebro je z naj daljavo finalne serije osvojila Urša Bogataj, članica SSK Ilirija je skočila 104 in 101 meter, zbrala je 237,0 točk. Bron je na koncu osvojila Nika Križnar, članica SSK Žiri s 105.5 in 97 metri ter 231,0 točkami. Skoraj dvajset točk je za Križnarjevo zaostala četrta Katra Komar, peta je bila Špela Rogelj, šesta pa Jerneja Brecl.

Ilirija najboljša med mešanimi ekipami

Po posamičnih preizkušnjah se je odvijala še mešana ekipna tekma, kjer je naslov obranila SSK Ilirija (Rogelj, Bogataj, Kos, Vidic) pred SSK Žiri (Križnar, Klinec, Strižnar, Oblak) in SSK Ilirija II (Volavšek, Mazi, Bartolj, Jeglič).


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov