DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalci na pripravah v Termah 3000

10.10.2019

V minulih dneh so se člani slovenska A reprezentanca v smučarskih skokih prvič mudili na pripravah v Termah 3000, kjer jih je gostilo prijazno osebje verige Sava Hotels & Resorts.

Celotna ekipa © SloSki

Kmalu po zadnji tekmi poletne velike nagrade v Klingenthalu, ki je bila na sporedu v soboto, so se člani naše A reprezentance odpravili na sproščujoč oddih delovne narave v Terme 3000, kjer jih je gostil novi partner nordijskih disciplin, Sava Hotels & Resorts. Timi Zajc, Peter Prevc, Domen Prevc, Anže Lanišek, Anže Semenič, Tilen Bartol, Žiga Jelar in Žak Mogel so se v Terme 3000 odpravili v ponedeljek, domov pa so se vrnili danes. "Šlo je za kombinacijo kondicijskega treninga, regeneracijo, sprostitve in druženja. Dopoldnevi so bili namenjeni treningu, popoldnevi pa zabavnim vsebinam kot je kolesarjenje, paintball, spoznali smo osnovne prvine golfa. Popoldneve smo izkoristili tudi za regeneracijo v savnah, jacuzziju in nafti, skratka bil je odličen team building. Posebna zahvala gre tudi osebju, za nas so poskrbeli vrhunsko, imeli smo res čisto vse, kar smo želeli," je povedal glavni trener naše reprezentance, Gorazd Bertoncelj.

Zmagovalec zadnje tekme poletne velike nagrade v Klingenthalu, Anže Lanišek je bil prav tako zelo zadovoljen z zadnjimi preživetimi dnevi: "Občutek sem imel, kot da je to neka nagrada za zadnjo tekmo. Časovno se je izšlo ravno tako, seveda pa so dogovarjanja potekala že prej. Ne zgodi se velikokrat, da imamo priložnost bivati v tako dobrih hotelih. Imeli smo ogromno aktivnosti, prvič sem se preizkusil v golfu oz. sem žogico udaril z drivingom. Res je bilo zelo dobro. Osebje je bilo zelo prijazno, imeli smo čisto vse, kar smo želeli. Na voljo je bilo toliko stvari, da si več sploh nismo uspeli zaželeti. Savno in bazen smo imeli v svojem hotelu, izkoristili smo jih kadar smo želeli, res odlično."

Tudi naš najizkušenejši mož v reprezentanci, Peter Prevc, zmagovalec svetovnega pokala, je bil zelo zadovoljen: "Odlični dnevi, ki smo jih izkoristili v polni meri. Opravili smo nekaj enot treninga, zelo dobro pa je bilo poskrbljeno tudi za regeneracijo in sprostitev. To je bil odličen prehod med poletno sezono in tedni, ki prihajajo in bodo zelo pomembni v pripravi na zimsko sezono. Hvala vsem, ki so nam to omogočili, še posebno pa odličnemu osebju v Termah 3000."

Po prihodu domov premora za naše reprezentante ne bo. Že jutri bodo trenirali na skakalnici v Kranju, kjer bo v soboto ob 17. uri na sporedu državno prvenstvo, prihodnji teden pa se odpravljajo na dvodnevni trening na veliki skakalnici v Planici. Čez dva tedna so v načrtu že prvi skoki na ledeni smučini v Klingenthalu, v kolikor bo seveda sodelovalo tudi vreme.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov