Biatlonci v Ramsauu prvič na snegu

04.10.2019

Slovenski biatlonci so trenutno na pripravah v avstrijskem Ramsau, kjer imajo na bližnjem ledeniku tudi prvi stik s snegom. Žal je v sredo nekoliko nagajalo vreme, zato so bili prisiljeni trening izvesti v dolini, sicer pa gre za pomembne dni, ko so rolke prvič v sezoni zamenjale tekmovalne smuči.

Valerij Šaškin, novi vodja za servis smuči Foto: Sloski

Še kako pomemben bo prvi treningu tudi za novo slovensko spremljevalno ekipo. Lanski vodja servisa Anže Globevnik v slovensko ekipo vpeljuje novega vodjo Rusa Valerija Šaškina, ki bo na snegu prvič preizkušal opremo za slovenski tabor.

Po mnenju prvega trenerja Uroša Velepca je Šaškin pomembna pridobitev za izbrano vrsto. "Če nimaš dobrih smuči, ne boš zmagal, pa ni važno, kako dobro si pripravljen. V zadnjem desetletju smo na tem področju malo zaspali in morali smo narediti spremembo. Prav zato smo se odločili, da poiščemo nekoga, ki se je nekje že izkazal."

Kot še pravi Velepec, so imeli v slovenskem taboru res srečo, saj je bil Šaškin, ki je  v preteklosti delal z rusko žensko vrsto, kasneje pa z Antonom Šipulinom in Aleksandrom Loginovom, ob pravem trenutku prost. "Kot tekača sta se Šipulin in Loginov tudi zaradi dobre opreme uvrščala med najhitrejše tri. Za pravo pripravo smuči je potrebnega veliko znanja, ki ga zdaj prinaša k nam."

Novosti v slovenskem taboru je veliko. Novi strelski trener je Ljubo Tomažič in njegovo delo že kaže napredek predvsem pri hitrosti streljanja, nova fizioterapevtka pa je nekdanja alpska smučarka Ula Hafner.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov