DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Peter Prevc v Hinzenbachu sedmi, Lanišek dve mesti za njim

29.09.2019

Na predzadnji tekmi poletne velike nagrade v avstrijskem Hinzenbachu sta zelo dobro nastopila Peter Prevc in Anže Lanišek, ki sta končala med deseterico.

Peter Prevc © SloSki

Skozi včerajšnje kvalifikacije so se prebili vsi štirje slovenski skakalci, v današnji prvi seriji pa je bil žal prekratek za točke Rok Justin, ki je z 80 metri na srednji skakalnici v Hinzenbachu zasedel 3. mesto. Po prvi seriji je bil najboljši od naših Peter Prevc, ki je z 88 metri in 117,7 točkami zasedal 8. mesto. Anže Lanišek je bil s 84 metri ter 113,8 točkami 16., Tilen Bartol pa je nove točke ujel s 84 metri ter 110,4 točkami na 25. mestu. Na vrhu so bili trije Poljaki, Dawid Kubacki je vodil pred Maciejom Kotom in Piotrom Zylo. 

Bartol je v finalu skočil 83.5 metrov, s skupno 219,8 točkami pa je končal na 27. mestu. Uvrstitev je popravil Lanišek, ki je s 85.5 metri in 232,4 točkami pridobil kar nekaj mest, končal je na visokem 9. mestu. "S tekmo sem kar zadovoljen, čeprav bi glede na zadnje treninge lahko pričakoval še več. Moram biti zadovoljen, to so prve letošnje točke, tudi na sami tekmi pa sem tukaj pokazal boljše skoke kot na treningu," je povedal Lanišek. Še dve mesti pred Laniškom je končal Prevc, ki je v finalu pristal pri 85.5 metrih, zbral pa je 235,6 točk. "Danes sem kar zelo zadovoljen, glede na to, da so moji skoki trenutno bolj toplo-hladni. Zelo sem vesel, da sem na tekmi prikazal ene boljših skokov v zadnjem obdobju in grem zato z dvignjeno glavo naprej," je po tekmi povedal Prevc.

Zmagal je Kubacki pred domačinom Philippom Aschenwaldom in rojakom Piotrom Zylo. V skupnem seštevku je Timi Zajc padel na 3. mesto, še naprej vodi Japonec Jukija Sato.

Poletna velika nagrada se bo zaključila prihodnji konec tedna v Klingenthalu, kjer bo nastopil tudi naš najboljši skakalec zadnjega obdobja, Timi Zajc.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov